HomeHL-9Καταστροφική η φωτιά στο Κέντρο Ανακύκλωσης στην Βιομηχανική Περιοχή

Καταστροφική η φωτιά στο Κέντρο Ανακύκλωσης στην Βιομηχανική Περιοχή

Επιχείρησε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταστροφική ήταν η φωτιά που ξέσπασε στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Κέντρο Συλλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η φωτιά έχει ήδη τεθεί υπό μερικό έλεγχο χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 5 περίπου το απόγευμα παίρνοντας μεγάλες διαστάσεις με τις μαρτυρίες να κάνουν λόγο πως υπήρξαν αρκετές εκρήξεις.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη και συγκεκριμένα 14 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων – με συνολικά 52 πυροσβέστες – καθώς και υδροφόρες των ΟΤΑ.

fotia
Φωτογραφία του Φραγκίσκου Κακουλάκη.

Στις 7 περίπου το απόγευμα η εικόνα από το πύρινο μέτωπο ήταν καλύτερη καθώς οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά εμποδίζοντάς την να εκδηλωθεί ενώ μία ώρα αργότερα την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο.

Η εικόνα από το Κέντρο Ανακύκλωσης είναι αποκαρδιωτική καθώς οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη τα μηχανήματα ενώ έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η φωτογραφία είναι από την Κορίνα Ροβίθη.

Η φωτογραφία είναι από την Κορίνα Ροβίθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή οι καπνοί κατέπνιξαν σχεδόν τα πάντα δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή ενώ η φωτιά ήταν ορατή από χιλιόμετρα μακριά.

Τέλος, στην Βιομηχανική Περιοχή βρέθηκαν και άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία στην Βιομηχανική Περιοχή ώστε να μην κινδυνεύσουν οδηγοί.

fotia1

Κλιμάκιο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων στη φωτιά στη ΒΙΠΕ

Κλιμάκιο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κατέφτασε άμεσα στο χώρο της Στειακάκης Δ. (Ανακύκλωση) όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά. Ζητήθηκε επιτόπου ενημέρωση από την πυροσβεστική υπηρεσία που επιχειρούσε εκείνη την ώρα στο χώρο.

Με ευθύνη της εργοδοσίας, της επιθεώρησης εργασίας και του Δήμου να γίνει άμεση εκκένωση όλων των παρακείμενων εργοστασίων καθώς υπάρχει κίνδυνος για εκτεταμένο βιομηχανικό ατύχημα, πέρα από τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εργαζόμενοι από την εισπνοή του καπνού και των αναθυμιάσεων. Παράλληλα, η εργοδοσία να αναλάβει τον καθαρισμό του χώρου και αυτός να γίνει αυστηρά και μόνο από εξειδικευμένο συνεργείο, να μην γίνει σε καμία περίπτωση από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

viber_image_2022-05-07_17-43-09-918

Ζητήθηκε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι της εταιρίας να επανέλθουν στην εργασία τους με ασφάλεια. Έως ότου επιστρέψουν στην δουλειά να διασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν κανονικά για το διάστημα αυτό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση