HomeHL-GreeceΔένδιας: «Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά δεν φοβάται και κανέναν»

Δένδιας: «Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά δεν φοβάται και κανέναν»

«Θα ευχόμουν το 14ο συνέδριο της ΝΔ να γινόταν υπό καλύτερες συνθήκες γιατί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε τον κόσμο. Η Ελλάδα, έκανε τη σωστή επιλογή», τόνισε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μίλησε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ στη θεματική με τίτλο «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της χώρας».

Ο κ. Δένδιας ξεκίνησε την τοποθέτησή του σημειώνοντας ότι είναι μεγάλη του χαρά να βρίσκεται στο συνέδριο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της πραγματικά λαϊκής παράταξης όπως είπε.

Η παράταξη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι διάδοχος της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Γιώργου Ράλλη, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Αντώνη Σαμαρά. Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φυλάκιση της Χρυσής Αυγής, που όπως είπε έγινε επί Νέας Δημοκρατίας.

Εθνικές επιτυχίες

«Ο πρωθυπουργός μου έκανε την τιμή κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες να είμαι σε αυτήν τη θέση». Παρά τις αντιξοότητες η Ελλάδα κατάφερε αυτά τα χρόνια να έχει εθνικές επιτυχίες», είπε και έκανε αναφορά στις συμφωνίες ΑΟΖ, τις συμφωνίες με τη Γαλλία και άλλες χώρες.

«Επιστρέψαμε στο Συριακό, στο Λιβυκό μετά από δεκαετία απουσίας», τόνισε. «Η κυβέρνηση έκανε πραγματικότητα την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλά καθαρά και ξάστερα μέσα στην Άγκυρα, μπροστά στους Τούρκους».

«Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά δεν φοβάται και κανέναν. Οι επιτυχίες μας είναι αποτέλεσμα στέρεης λογικής με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Η πατρίδα μας είναι απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό. Χρησιμοποιούμε διπλωματικά μέσα και έχουμε αφήσει πίσω μας τον «βαλκανικό περιορισμό», ανέφερε.

«Θα ευχόμουν το 14ο συνέδριο της ΝΔ να γινόταν υπό καλύτερες συνθήκες γιατί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε τον κόσμο. Η Ελλάδα, έκανε τη σωστή επιλογή», τόνισε.

«Τη Ρωσία του Ντοστογιέφσκι, του Τολστόι, του Πούτιν την τιμούμε, αλλά όχι τη Ρωσία που εισβάλει σε άλλες χώρες και δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο.

Μας ρωτάνε γιατί δεν μένετε ουδέτεροι, αλλά σε τέτοιες στιγμές δεν χωρούν ίσες αποστάσεις», ανέφερε ο κ. Δένδιας και έκλεισε με μία προσωπική τοποθέτηση:

«Είμαι πολύ περήφανος για τη Νέα Δημοκρατία, είναι το σπίτι μου από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Πάντα στρατιώτης και υπηρέτης της παράταξης. Κουβαλάω υπερήφανα μαζί σας αυτή την παράδοση. Και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

 

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση