HomeHL-GreeceΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ; Αύριο αποφασίζουν την ονομασία τα μέλη του κόμματος

ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ; Αύριο αποφασίζουν την ονομασία τα μέλη του κόμματος

Τα δύο ονόματα που προτείνει η Τρικούπη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύριο Κυριακή τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής αποφασίζουν για το όνομα του κόμματος. Οι δύο επιλογές που δίνει η Χαριλάου Τρικούπη είναι να διατηρηθεί το «Κίνημα Αλλαγής» ή να επιστρέψει και το «ΠΑΣΟΚ» με συνθετικό το «Κίνημα Αλλαγής» και σήμα τον πράσινο ήλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική πρόταση για «ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη» απορρίφθηκε διότι έμπειρα στελέχη το «μέτρησαν» και κατέληξαν ότι είναι ένα σύνθημα «παλιό» που θυμίζει το παρελθόν που φτάνει έως τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η ονομασία «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» προηγείται στην προτίμηση των μελών και φαίνεται πως θα είναι και αυτό που θα επικρατήσει. Ήδη σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία για την Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση τονίζει ότι υποστηρίζει στο δημοψήφισμα οποιαδήποτε ονομασία περιλαμβάνει το «Κίνημα Αλλαγής». Ωστόσο υπήρξαν και διαφωνίες που εκφράστηκαν, με την πιο σκληρή να έρχεται από τον σύζυγο της αείμνηστης προέδρου, Φώφης Γεννηματά.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ανδρέας Τσούνης υπεραμύνεται των επιλογών της Γεννηματά. Υποστηρίζει ότι η σημερινή ηγεσία με τις επιλογές της γυρίζει την παράταξη στο χθες και τάσσεται υπέρ της παραμονής στο όνομα «Κίνημα Αλλαγής».

Όπως είπε μεταξύ άλλων, «η Φώφη Γεννηματά έσπρωξε τον χώρο μπροστά, στο μέλλον, ο Ν. Ανδρουλάκης μας γυρνάει πίσω. Σε ένα ένδοξο παρελθόν για τους περισσότερους από εμάς που έτσι κι αλλιώς είμαστε και θα παραμείνουμε στον χώρο, για την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία δεν παίρνω όρκο. Το μέλλον είναι άδηλο».

Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να υπάρχει επιλογή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΉΣ από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ως συνιστώσα…

Από την άλλή, ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και διευθυντής του γραφείου της, Μανώλης Όθωνας, με ανάρτηση του υπενθύμιζε τα λόγια της προέδρου που έκανε λόγο ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ΠΑΣΟΚ χωρίς το Κίνημα Αλλαγής. Ούτε Κίνημα Αλλαγής χωρίς το ΠΑΣΟΚ» και επιπλέον ότι ο «ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο του ΚΙΝΑΛ». Κατέληξε λέγοντας με νόημα προς πάσα κατεύθυνση «καμία εσωστρέφεια, κανένας διχασμός για την παράταξη».

Στην Τρικούπη έχουν βάλει ψηλά τον πήχη της συμμετοχή στις αυριανές κάλπες. Εκτός από το δημοψήφισμα για την επιλογή ονόματος τα μέλη θα επιλέξουν τους νομαρχιακούς εκπροσώπους και συνέδρους.

Σε όλη την χώρα θα υπάρχουν εκλογικά κέντρα, ενώ μια κάλπη θα στηθεί και εντός του ιστορικού κτιρίου στην Αθήνα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50. Από νωρίς τα μέλη του κόμματος θα μπορούν να ψηφίσουν και να λάβουν τις αποφάσεις για το μέλλον.

Την ίδια ώρα, όλα φαίνονται έτοιμα για το τριήμερο συνέδριο του κόμματος που θεωρείται βασικό διότι θα εντάξει το κόμμα στην νέα εποχή, όπως επισημαίνουν πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη.

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση