HomeHL1-GreeceΣυνέδριο ΝΔ: Τα διλήμματα Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις κάλπες

Συνέδριο ΝΔ: Τα διλήμματα Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις κάλπες

Με το βλέμμα στη μεσαία τάξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από νωρίς χθες το απόγευμα ο εκθεσιακός χώρος κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου διεξάγεται το 14ο συνέδριο της ΝΔ είχε γεμίσει ασφυκτικά με περισσότερα από 10 χιλιάδες άτομα.

Σύνεδροι, κομματικά στελέχη και «παρατηρητές» των εργασιών. Η ατμόσφαιρα θύμιζε προεκλογική συγκέντρωση και το μόνο που έλειπε ήταν οι πλαστικές σημαίες.

Οι ανακοινώσεις για το ρεύμα άλλαξαν το κλίμα

Οι ανακοινώσεις της προηγούμενης ημέρας για την μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν η κινητήριος δύναμη για να επικρατήσει ένα πανηγυρικό κλίμα.

Ακόμα και στελέχη που το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν προβληματισμένα για το βαρύ πολιτικό κλίμα που είχε διαμορφώσει η κοινωνική πίεση για τους φουσκωμένους λογαριασμούς δεν έκρυβαν την αισιοδοξία τους για την αντιστροφή του. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το βασικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια που στήθηκαν σε κάθε γωνιά του συνεδρίου με την κουβέντα να καταλήγει στο πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Άλλωστε, λίγη ώρα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του έλυσε αυτή την απορία μιλώντας για το «τέλος του εκλογικού» και υλοποίηση του σχεδίου της τετραετίας. Κήρυξε όμως και την έναρξη μια μακράς προεκλογικής περιόδου, αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, καθώς έθεσε τα εκλογικά διλήμματα και έβαλε ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόοδος – συντήρηση, σταθερότητα – εθνικές περιπέτειες, υπευθυνότητα – δημαγωγία, είναι τα δίπολα που περιέγραψε και θα αποτελέσουν το διακύβευμα στις εκλογές. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πισωγυρίσει στην υπανάπτυξη, στο διχασμό, στη μίζερη εθνική περιθωριοποίηση», τόνισε στην ομιλία.

Η επιχειρηματολογία Μητσοτάκη για νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση

Επανέφερε την επιχειρηματολογία για την σημασία μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι «η συνέχεια της εθνικής προόδου ταυτίζεται τελικά με τη σταθερότητα του πολιτικού σκηνικού. Και με τη σειρά της με μία σταθερή και ισχυρή Κυβέρνηση. Γιατί δυνατή Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Και να γιατί με περιχαρακωμένα τα άλλα κόμματα η νέα αυτοδύναμη Κυβέρνηση παύει να γίνεται παραταξιακός στόχος, προκύπτει πλέον ως αντικειμενική αναγκαιότητα».

Η αυτοκριτική Μητσοτάκη: «Έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτή την αδικία»

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκ νέου στην μεσαία τάξη η οποία «δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης». Στο Μέγαρο Μαξίμου αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία σε μια κοινωνική τάξη που παρείχε ισχυρή στήριξη στην πορεία προς τη νίκη το καλοκαίρι του 2019, αλλά οι υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα δοκίμασαν αυτή τη σχέση. Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε το πρόβλημα και έκανε αυτοκριτική λέγοντας ότι «έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτή την αδικία».

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «Ασφάλεια για όλους», «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη», «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της» και «Πολιτικές για τους νέους». Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους» οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν τη νέα γενιά. Επίσης θα λάβει χώρα η παρουσίαση του project για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κόμματος.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση