HomeHL-WorldΤραγωδία με πολλούς νεκρούς στην Αβάνα – Από διαρροή αερίου η έκρηξη

Τραγωδία με πολλούς νεκρούς στην Αβάνα – Από διαρροή αερίου η έκρηξη

Στο ξενοδοχείο Saratoga

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Saratoga στο κέντρο της Αβάνας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και μεγάλες υλικές ζημιές, σύμφωνα με κουβανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης, με το επικρατέστερο σενάριο να αποδίδει την έκρηξη σε διαρροή αερίου.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Granma, η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, δείχνουν ένα κτίριο που μοιάζει «βομβαρδισμένο», με γκρεμισμένους τοίχους. Σε μια φωτογραφία φαίνεται μία σορός σκεπασμένη με λευκό σεντόνι.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στον τόπο της καταστροφής, ενώ η αστυνομία απέκλεισε τους γύρω δρόμους και το ιστορικό Καπιτώλιο.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο, με τα 96 δωμάτια και την πισίνα στην οροφή, ανακαινίστηκε από μια βρετανική εταιρεία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και επί σειρά ετών φιλοξένησε αξιωματούχους ξένων χωρών και διασημότητες που επισκέπτονταν την Κούβα.

Μετά την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, το ξενοδοχείο Saratoga επρόκειτο να επαναλειτουργήσει σε τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση