HomeHL-HealthΠαγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – Μαθαίνουμε τα πάντα για τη Μεσογειακή Αναιμία

Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – Μαθαίνουμε τα πάντα για τη Μεσογειακή Αναιμία

Στο αίθριο της Λότζια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 1994 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας καθιέρωσαν την 8η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας).

Σκοπός της ημέρα είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.

Με σύνθημα, «Ενημερώσου, Μοιράσου, Νοιάσου!»,  απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, να συμμετάσχουν σε εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 7ης  ΥΠΕ  με τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηρακλείου-Λασιθίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.),

τη Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 10:00π.μ στην Λότζια, Δημαρχείο Ηρακλείου ώστε να «αιμοδοτήσουμε» και να ενημερωθούμε για την Θαλασσαιμία.

Η δράση αυτή έχει σκοπό να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη θαλασσαιμία, μία από τις πιο κοινές γενετικές διαταραχές στην περιοχή της Μεσογείου. Στόχος της εκδήλωσης είναι η κοινοποίηση όλων των απαραίτητων πληροφοριών και γνώσεων για την πρόληψή καθώς και  την υποστήριξη της καλύτερης δυνατής φροντίδας των ασθενών που ζουν με αυτή τη σοβαρή νόσο.

Το όραμα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι ένας κόσμος όπου η θαλασσαιμία θα προλαμβάνεται, θα ελέγχεται και θα αντιμετωπίζεται σωστά!

Διαφήμιση
Διαφήμιση