HomeHL-9Δ. Φραγκάκης: Η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού

Δ. Φραγκάκης: Η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού

Στο συνέδριο του Economist στα Χανιά, με την υποστήριξη του ΕΟΤ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το μεγάλο συνέδριο για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα που διοργανώνει ο έγκυρος Economist, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, πραγματοποιείται σήμερα στα Χανιά, στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort.

Το συνέδριο άνοιξε ο Ευτυχής Παλληκάρης, διευθυντής του Power Game, ενώ τις πρώτες επισημάνσεις έκαναν ο Bruce Clark, δημοσιογράφος ειδικευμένος στα θρησκευτικά ζητήματα στον Economist  και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Στην ομιλία του ο  Δημήτρης Φραγκάκης τόνισε, μεταξύ άλλων:  «Φιλοξενούμε σήμερα στα Χανιά ένα πολύ σημαντικό συνέδριο του έγκυρου Economist και είναι μεγάλη τιμή για τον ΕΟΤ να συνεργάζεται με έναν φορέα που διεξάγει πολύ παρεμβατικά συνέδρια σε όλο τον κόσμο. Το θέμα μας σήμερα είναι ο θρησκευτικός τουρισμός. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μορφή τουρισμού που έχει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις και όλα τα μνημεία της θρησκευτικής κληρονομιάς για να πρωταγωνιστήσει και σε αυτό το πεδίο.

Βασικός στόχος της ευρύτερης στρατηγικής του ΕΟΤ είναι να μπορέσουμε να επιμηκύνουμε τη σεζόν, να έχουμε ταξιδιώτες και τον χειμώνα και να έχουμε και μια διάχυση του εισοδήματος σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Στον ΕΟΤ θεωρούμε ότι ο θρησκευτικός τουρισμός είναι ένας βασικός πυλώνας αυτής της στρατηγικής, όπως και η γενικότερη ανάπτυξη του «τουρισμού εμπειρίας».

Για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού χρειάζεται να συνενώσουμε δυνάμεις και να προχωρήσουμε με τρία βασικά βήματα: το πρώτο είναι να κάνουμε ένα καλό branding και rebranding στα σημαντικά μνημεία της Ελλάδας. Το δεύτερο είναι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε σε πολύ καλή κατάσταση αυτά τα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία και να φροντίσουμε το κομμάτι των υποδομών και το τρίτο είναι να μπορέσουμε να συνεργαστούμε οι τοπικές κοινωνίες και φορείς. Οι συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ανάπτυξη του τουρισμού».

Οι εργασίες του συνεδρίου του Economist ξεκίνησαν σήμερα στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 4 το απόγευμα. Ανάμεσα στους ομιλητές, δια ζώσης και μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, σημαντικές προσωπικότητες που θα συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στον διάλογο για το μέλλον του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα μας. Ανάμεσά τους, η Α.Θ.Π. Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και πανεπιστημιακοί και αντιπρόσωποι θεσμικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση