HomeΚΡΗΤΗΕπίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Και στο ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κύριος Νίκος Συριγωνάκης επισκέφθηκε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Ηρακλείου έχοντας την ευκαιρία να συναντήσει τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κύριο Μανώλη Μπελαδάκη και την Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. κυρία Μαράκη Ελένη. Συζήτησαν για διάφορα θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών και της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο Νομό. Όπως επισημάνθηκε στη συζήτηση τους, στόχος τους είναι το σχολείο και η κοινωνία να είναι σε στενή συνεργασία εφόσον το πρώτο αποτελεί τον προθάλαμο για το δεύτερο. Η κυρία Μαράκη τόνισε τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλονται από το σύνολο της διεπιστημονικής ομάδας του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων σε επίπεδο τάξης αλλά ταυτόχρονα να ικανοποιούνται οι ατομικές ανάγκες των παιδιών που έχουν διαγνωσθεί ότι χρήζουν υποστήριξης.
279834773_895823154453625_6784073252932794519_n
Κοινός τους σκοπός είναι θέσπιση ενός κοινού πλαισίου αντιμετώπισης της διαφορετικότητας του κάθε μαθητή και του κάθε ανθρώπου, όπως τόνισε ο κύριος Συριγωνάκης. Η πρόληψη πιθανών λειτουργικών προβλημάτων είτε σχετίζονται με τις δομές είτε με το έμψυχο δυναμικό των σχολείων αποτέλεσε κεντρικό άξονα της συζήτησης τους. Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μπελαδάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις επερχόμενες δράσεις που έχει προγραμματίσει ώστε να αναδιαμορφωθεί η ενυπάρχουσα κουλτούρα. Συγκεκριμένα, ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη την παρουσία της Περιφέρειας με ουσιαστικό τρόπο, ώστε να υλοποιηθούν επιμορφώσεις, φεστιβάλ, εκδηλώσεις και να γίνουν στοχευόμενες ενέργειες για την νέα πραγματικότητα που ανοίγεται.

Ο κ. Συριγωνάκης, συνεχάρη τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου για τη δυναμική παρουσία της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας στις αθλητικά δρώμενα του Νομού μας. Επί της ευκαιρίας, ο κ. Μπελαδάκης αναφέρθηκε στον πολυδιάστατο ρόλο του σχολείου, ένας εκ των οποίων αφορά στην επαφή του παιδιού με τον αθλητισμό. Μετά την πανδημία τα παιδιά έμειναν για αρκετό
279890970_748762679594705_2415662964780015630_n
καιρό μακριά από τις αθλητικές τους δραστηριότητες και όπως ο ίδιος διατύπωσε, είναι βαρύνουσας σημασίας για την ψυχική και σωματική τους υγεία των μαθητών να επανέλθουν σε αυτές. Σύμφωνο βρήκαν οι παραπάνω θέσεις τον Ατιπεριφεριάρχη, ο οποίος συμπλήρωσε πως οι διοργανώσεις που φιλοξενούνται ήδη και θα φιλοξενηθούν την επόμενη διετία στη Κρήτη, αποτελούν μεγάλο κίνητρο αλλά και ευκαιρία ώστε να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με αθλητισμό υψηλού επιπέδου μέσω της θέασης των αγώνων των διαφόρων αγωνισμάτων.

Ο κ. Μπελαδάκης ενημέρωσε τον κ. Συριγωνάκη για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου των εκπαιδευτικών μονάδων καθώς και για τα ζητήματα που ανακύπτουν ανά διαστήματα. Στα πλαίσια της συνάντησης ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ηρακλείου, ξενάγησαν τον Αντιπεριφερειάρχη στο νέο κτήριο όπου συστεγάζονται οι δύο υπηρεσίες. Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση των τριών για τη διατήρηση της στενής συνεργασίας μεταξύ τους προς το κοινό όφελος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση