HomeHL-GreeceΤραγωδία στα Γρεβενά: Κατέληξε ο 28χρονος που τραυματίστηκε χθες στην έκρηξη σε εργοστάσιο

Τραγωδία στα Γρεβενά: Κατέληξε ο 28χρονος που τραυματίστηκε χθες στην έκρηξη σε εργοστάσιο

Τραγική κατάληξη στο δυστύχημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε ο 28χρονος εγκαυματίας που τραυματίστηκε σοβαρά χθες στην έκρηξη σε εργοστάσιο ξυλείας στα Γρεβενά.

Ο 28χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά, υπέφερε από σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών και διασωληνώθηκε, ενώ αμέσως κρίθηκε κρίσιμη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όπως και έγινε. Δυστυχώς, τα τραύματα ήταν εξαιρετικά σοβαρά και σήμερα το πρωί κατέληξε.

Σύμφωνα με τη συντονίστρια Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Παπανικολάου Σοφία Παπαδοπούλου, ο άτυχος νέος είχε υποστεί καθολικά εγκαύματα έκτασης 95% επιφανείας σώματος ολικού πάχους και συνοδό βαρύ εισπνευστικό έγκαυμα αεροφόρων οδών.

Γρεβενά: Θα γίνει πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο ξυλείας

Ύστερα από εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών, το προανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέλαβε τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην έκρηξη και τον σοβαρό τραυματισμό του 28χρονου εργαζόμενου στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Αlfa Wood στα Γρεβενά.

Στο πλαίσιο αυτό, ορίστηκε τετραμελής επιτροπή από πραγματογνώμονες, αποτελούμενη από δύο μηχανολόγους, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό κι έναν χημικό μηχανικό, που μετά από διεξοδική έρευνα θα συντάξει το σχετικό πόρισμα που θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών, Αντώνη Καλαϊδόπουλο, «το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων θα ξεκινήσει τις έρευνες μόλις η εταιρεία αντλήσει τα νερά που έχουν κατακλύσει το χώρο στον οποίο σημειώθηκε η έκρηξη και ακολούθησε η πυρκαγιά».

Εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν στην Πυροσβεστική ότι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής βρισκόταν εκτός λειτουργίας και γίνονταν συντηρήσεις σε ηλεκτρομηχανολογικά μέρη της εγκατάστασης υπό την επίβλεψη αλλοδαπών τεχνικών.

Τι καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών ανέφερε ότι «το ατύχημα συνέβη από έκρηξη στον λέβητα της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής» και ότι η εταιρεία κατασκευής του εργοστασίου, «που είχε την ευθύνη για τη συντήρηση, δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα ένας συνάδελφος να δίνει Μάχη για τη Ζωή του με πολλαπλά τραύματα». Επίσης, ζητούν «την πλήρη διερεύνηση του ατυχήματος και την πραγματική τιμωρία των υπευθύνων» και απαιτούν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους «να πραγματοποιούν αιφνίδιους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφαλείας στην εργασία».

Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα είναι ισχύος 1 ΜW και τέθηκε σε λειτουργία στις 15 Απριλίου 2021.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση