HomeHL-9Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι τίτλου στην Τούμπα (1-2)

Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι τίτλου στην Τούμπα (1-2)

Πρωταθλητής της Super League 1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Θρύλος νίκησε με ανατροπή τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-2) και κατέκτησε με εμφατικό τρόπο και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα – Το 3ο σερί και 47ο συνολικά – Ρόνι Λόπες και Ρέαμπτσιουκ τα γκολ, είχε ανοίξει το σκορ ο Μουργκ.

Ανατροπή, μάγκικη νίκη και πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα!

Ο Ολυμπιακός με γκολ των Ρόνι Λόπες (51’) και Ρέαμπτσιουκ (62’) επικράτησε με ανατροπή 2-1 του ΠΑΟΚ στο εξ αναβολής παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League και κατέκτησε με εμφατικό τρόπο και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα.

Το 3ο σερί και 47ο συνολικά για τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού, που συνεχίζει να γιγαντώνει τον μύθο του και να γεμίζει με χαρά και περηφάνια τον κόσμο του.

Ένα ακόμα πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έστησε… πάρτι στην Τούμπα και πανηγύρισε στην έδρα του Δικεφάλου του Βορρά την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Μουργκ στο 10’, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε στην ολική ανατροπή, που της δίνει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Σίντκλεϊ, Κρέσπο, Ίνγκασον και Λύρατζη στην τετράδα της άμυνας. Οι Κούρτιτς και Τσιγγάρας ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Μιτρίτσα, Μουργκ και Σοάρες πίσω από τον Τσόλακ. Ο Πέδρο Μαρτίνς από την άλλη πλευρά, ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Βατσλίκ στο τέρμα και τους Λαλά, Σωκράτη, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Οι Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκης ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Ρόνι Λόπες και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ φτωχό σε φάσεις, με τον Ολυμπιακό να έχει περισσότερες τελικές, αλλά τον ΠΑΟΚ να ανοίγει το σκορ. Στο 10’ ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων και έκανε το 1-0 με τον Μουργκ. Ο Σοάρες απέφυγε τον Μπα, έκανε το γύρισμα, ο Τσόλακ στην προσπάθειά του να πλασάρει έστρωσε την μπάλα στον Μουργκ και αυτός την έστειλε στα δίχτυα του Βατσλίκ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 22’ ο Ρόνι Λόπες εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Την ίδια κατάληξη είχε και η σέντρα – σουτ του Ρόνι Λόπες από αριστερά στο 29’, όπως επίσης και η κεφαλιά του Μαντί Καμαρά δύο λεπτά αργότερα. Στο 41’ και στο 42’ οι Πειραιώτες είχαν δύο ακόμα τελικές, με τους Μασούρα και Τίκινιο. Αμφότεροι προσπάθησαν να σκοράρουν με μακρινά σουτ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα στην Τούμπα να δείχνει 1-0.

Αλλαγές και ολική ανατροπή

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί, Γκάρι Ροντρίγκες και Αγκιμπού Καμαρά να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να παίρνουν τις θέσεις των Τικίνιο, Μασούρα και Μπουχαλάκη. Ο Λουτσέσκου από την άλλη, έβαλε τον Μιχάι στη θέση του Κρέσπο, που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο γήπεδο αποφασισμένος να κάνει την ολική ανατροπή και τα κατάφερε μέσα σε 17 λεπτά. Στο 46’ ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε ωραία κίνηση και σουτ από αριστερά, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Ο Αφρικανός… προειδοποίησε και στο 50’ ο Ρόνι Λόπες έκανε το 1-1. Ο Ροντρίγκες έπαιξε το 1-2 με τον Ελ Αραμπί και έκανε το γύρισμα από αριστερά στον Πορτογάλο, ο οποίος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα του Πασχαλάκη, με τον Ιβηρα να φέρνει στα ίσια το παιχνίδι. και αυτός την έστειλε στα δίχτυα του Πασχαλάκη, φέρνοντας στα ίσια το παιχνίδι.

Στο 56’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-2 με τον Μαντί Καμαρά, αλλά το φαλτσαριστό σουτ που έκανε ο Αφρικανός έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Ο,τι δεν κατάφερε ο Μαντί, το έκανε στο 62’ ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Ο Λαλά έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά και ο Μολδαβός με ωραίο σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη, κάνοντας το 2-1 και ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τους Ερυθρόλευκους. Μετά το γκολ ο Λουτσέσκου έβαλε στο ματς τον Ακπομ αντί του Τσόλακ, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ρίξει στο ματς και τους Ζίβκοβιτς και Σβαμπ αντί των Τσιγγάρα και Σοάρες. Ο Μαρτίνς απάντησε με τον Αβραάμ αντί του Μπα.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά και προσπάθησε να ισοφαρίσει, με τον Μιτρίτσα να απειλεί με δύο σουτ στο 68’ και στο 70’. Στο 75’ ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε τον Ρουμάνο μεσοεπιθετικό και έβαλε τον Ολιβέιρα, ενώ ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Βρουσάι αντί του Ρόνι Λόπες. Παρά τις αλλαγές ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και να παίρνει μια σπουδαία νίκη. Μια ανατροπή με την οποία σφράγισε το 3ο σερί και 47ο συνολικά πρωτάθλημα στην ιστορία του.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46’ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (60’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ, Σοάρες (60’ Α. Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (75’ Ολιβέιρα), Τσόλακ (63’ Άκπομ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (64’ A.Παπαδόπουλος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Α. Καμαρά), Λόπες (78’ Βρουσάι), Μασούρας (46’ Ροντρίγκες), Τικίνιο (46’ Ελ Αραμπί).

 

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση