HomeHL-WorldΜπάιντεν: Θα συζητήσουμε στη G7 νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Μπάιντεν: Θα συζητήσουμε στη G7 νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Είμαστε ανοιχτοί σε πρόσθετα μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα συζητήσει αυτήν την εβδομάδα με τους ηγέτες των χωρών της G7 την πιθανή επιβολή «πρόσθετων» κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται αφού η ΕΕ ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Τζο Μπάιντεν: Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε πρόσθετες κυρώσεις», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Θα μιλήσω με τα μέλη της G7 αυτήν την εβδομάδα για το τι θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σχεδόν 10 εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου από τον οποίο έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι, εκτοπίστηκαν εκατομμύρια και ισοπεδώθηκαν ολόκληρες πόλεις.

Η Ρωσία ενέτεινε επίσης τα πλήγματα σε στόχους στη δυτική Ουκρανία για να διακόψει τις παραδόσεις δυτικών όπλων, ενώ η σύμμαχός της, Λευκορωσία, ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας.

Νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 6ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, που περιλαμβάνει το σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Βέτο από την Ουγγαρία στο εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου

Πάντως, η Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο στην πρόταση της ΕΕ για απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, δήλωσε στο BBC ο υπουργός Ζόλταν Κοβάτς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας για τη Διεθνή Επικοινωνία και τις Σχέσεις λέει ότι η πρόταση είναι απαράδεκτη και θα καταστρέψει την ουγγρική οικονομία.

Τα σχόλια που έκανε ο Ούγγρος υπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC HARDtalk αναμένεται να θέσουν υπό αμφισβήτηση την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς τα σχέδια πρέπει να εγκριθούν και από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας μίλησε με σκληρούς χαρακτήρισμούς, κάνοντας λόγο για «συνένοχους στα εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας, αναφερόμενος σε όσες χώρες της Ευρώπης αρνηθούν να συμμετάσχουν σε ένα εμπάργκο κατά του ρωσικού πετρελαίου.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση