HomeHL-9Πρέβελη: Αυτός είναι ο 41χρονος υποπλοίαρχος που πέθανε εν πλω

Πρέβελη: Αυτός είναι ο 41χρονος υποπλοίαρχος που πέθανε εν πλω

Στη θάλασσα άφησε την τελευταία του πνοή ο Σταύρος Πελεκάνος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η ελληνική ναυτιλία μετά τον θάνατο του 41χρονο υποπλοιάρχου του πλοίου «Πρέβελη» που άφησε την τελευταία του πνοή επάνω στο βαπόρι, όπως πρώτο αποκάλυψε το cretapost.

Πρόκειται για τον 41χρονο Σταύρο Πελεκάνο, με καταγωγή από το Βουρβούλο Σαντορίνης, έναν ιδιαίτερα αγαπητό ναυτικό και η τοπική κοινωνία στη Σαντορίνη αλλά και οι συνάδελφοι του είναι συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου του.

Σύμφωνα με πηγές του cretapost, όλα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης (3/5) όταν ο 41χρονος υποπλοίαρχος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία την ώρα που το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό νησιά του Αιγαίου.

pelekanos2

Αμέσως ο καπετάνιος ενημέρωσε τη λιμενική αρχή του Πειραιά ζητώντας την άμεση επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι αλλά και την κινητοποίηση του ΕΚΑΒ.

Το πλοίο έδεσε με ασφάλεια στον Πειραιά και οι διασώστες του ασθενοφόρου παρέλαβαν τον 41χρονο μεταφέροντάς τον στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις αποβιβάστηκε από το πλοίο ο 41χρονος, το «Πρέβελη» απέπλευσε εκ νέου για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του προς τα λιμάνια Μήλου – Θήρας – Ανάφης – Σητείας – Κάσου – Καρπάθου – Διαφανίου – Χάλκης – Ρόδου.

Χθες, στο πλοίο επέβαιναν 262 επιβάτες, 56 Ι.Χ οχήματα, 54 Φ/Γ οχήματα και 11 Δ/Κ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση