HomeΚΡΗΤΗΦραγκάκης: «Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και στον θρησκευτικό τουρισμό»

Φραγκάκης: «Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και στον θρησκευτικό τουρισμό»

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το μεγάλο συνέδριο του Economist στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα σημαντικό συνέδριο για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα διοργανώνει ο έγκυρος Economist, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, όπου θα συμμετέχουν και θα παρέμβουν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας σημαντικές προσωπικότητες, όπως η Α.Θ.Π. Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και πανεπιστημιακοί και αντιπρόσωποι θεσμικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ο θρησκευτικός τουρισμός και η συμβολή του στην τοπική ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών.  Ανάμεσα στα θέματα στα οποία θα εστιάσουν οι ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι οι παγκόσμιες τάσεις, η ανάγκη ανάδειξης των θρησκευτικών μνημείων, ο θρησκευτικός τουρισμός στην Ελλάδα, η ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών μέσω αυτού, ο ρόλος των ψηφιακών μέσων και ειδικά των social media και η καθοριστικής σημασίας συμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας στην προβολή του. Ο Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός  τουρισμός έχει μεγάλη οικονομική και κοινωνική σημασία σε παγκόσμιο επίπεδο και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα από τα πιο ισχυρά τουριστικά προϊόντα στην μετά την πανδημία εποχή.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης που θα βρίσκεται στα Χανιά και θα ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλη τιμή για τον ΕΟΤ να συνεργάζεται για αυτό το εξαιρετικά σημαντικό γεγονός με τον έγκυρο και παρεμβατικό Economist, ο οποίος διοργανώνει συνέδρια διεθνούς εμβέλειας και κύρους. Είμαι μάλιστα διπλά ικανοποιημένος, καθώς το συνέδριο διοργανώνεται στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά, γεγονός που καταδεικνύει ότι το νησί μας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να εξελίξει τον προσκυνηματικό και θρησκευτικό Τουρισμό. Σημαίνουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν στα Χανιά και θα συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στον διάλογο για το μέλλον του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα μας. Ο ΕΟΤ στηρίζει έμπρακτα τέτοιες προσπάθειες, καθώς είναι γνωστό ότι κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ είναι η ανάπτυξη του τουρισμού εμπειρίας ως εργαλείου προώθησης όλων των εποχών και όλης της χώρας ως ιδανικού προορισμού για ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Συμβάλλουμε, λοιπόν, έμπρακτα στον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του, στοιχεία που θα του επιτρέψουν να ανακάμψει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά την επόμενη μέρα. Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και στον θρησκευτικό τουρισμό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση