HomeHL-9Αναβιώνει η ληστεία στη Ζήρο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ηλικιωμένη

Αναβιώνει η ληστεία στη Ζήρο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ηλικιωμένη

Στο Εφετείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβιώνει η τραγική υπόθεση της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 στη Ζήρο της Σητείας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μίας 89χρονης.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσουν τέσσερις, από τους πέντε δράστες, τρεις Έλληνες και έναν αλλοδαπό ηλικίας από 26 έως 40 χρονών. Ο πέμπτος δράστης δεν έχει ακόμα εντοπιστεί από τις αρχές και διαφεύγει της σύλληψης.

Οι ποινές από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Πρωτόδικα το δικαστήριο είχε αποφασίσει ποινή κάθειρξης 13 ετών για θανατηφόρα ληστεία για τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι φέρονται να μπήκαν μέσα στο σπίτι της άτυχης γυναίκας,  ενώ στους άλλους δύο, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια σε ληστεία.

Η ληστεία που κατέληξε σε… τραγωδία

Η ληστεία είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 και στη διάρκειά της η άτυχη ηλικιωμένη κακοποιήθηκε βάναυσα από τους δράστες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την προχωρημένη ηλικία της αποφάσισαν να επιτεθούν στο πρατήριο υγρών καυσίμων που εξακολουθούσε να διατηρεί η 89χρονη γυναίκα.

Η ηλικιωμένη, μετά την απομάκρυνση των δραστών από το βενζινάδικο ειδοποίησε τους συγγενείς της και στη συνέχεια ενημερώθηκαν και οι αρχές που ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Την επομένη ημέρα, όμως, η 89χρονη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου από συγγενείς της όπου και εξέπνευσε. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε η ηλικιωμένη πρατηριούχος είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Από τότε οι διωκτικές αρχές εργάζονταν συστηματικά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και οι έρευνες όπως προέκυψε εκ του αποτελέσματος απέδωσαν.

Τον Μάιο του 2019 στη διάρκεια καλά συντονισμένης παράλληλης αστυνομικής επιχείρησης σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας από 26 έως και 40 χρόνων, τα οποία προφυλακίστηκαν.

Cretapost με πληροφορίες από το ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση