HomePost ItΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για να μην κόβεται το ρεύμα λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής

ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για να μην κόβεται το ρεύμα λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής

Τι είπε ο Σωκράτης Βαρδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πρωτοβουλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και τη συνυπογραφή όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατατέθηκε η τροπολογία που προβλέπει την μη επιβάρυνση των καταναλωτών με τη ρήτρα αναπροσαρμογής, έως ότου κριθεί δικαστικά η νομιμότητά της.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής αποτελεί μια παράνομη, παράλογη και ληστρική πρακτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε έσχατο σημείο, καθώς η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας όχι μόνο έχει πολλαπλασιαστεί, αλλά παράλληλα έχει μεταφερθεί καταχρηστικά στους καταναλωτές.

Με την προτεινόμενη τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εισηγείται απαγόρευση της εκτέλεσης εντολών αποσύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης επί των αγωγών που ασκούνται από οποιαδήποτε ένωση καταναλωτών κατά παρόχων και προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτόχρονα, προτείνεται η απαγόρευση της εκτέλεσης εντολών αποσύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος έως την 31/12/2022 ή έως την αναμόρφωση του υπολογισμού της ρήτρας αναπροσαρμογής για κάθε οφειλέτη-τελικό αποδέκτη της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας τόνισε:

«Οι διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα ποσά των λογαριασμών ρεύματος, οι οποίοι σημειωτέον έρχονται φουσκωμένοι, λόγω της επιβολής της παράνομης και παράλογης ρήτρας αναπροσαρμογής, αποδεικνύουν την αναλγησία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει επιλέξει συνειδητά να εγκαταλείψει την κοινωνία στην τύχη της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στέκεται δίπλα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όχι μόνο απαιτώντας από την ΝΔ να πάρει άμεσα μέτρα αναχαίτισης της ακρίβειας, αλλά καταθέτοντας και πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, μέχρι να κριθεί η νομιμότητά της στα ελληνικά δικαστήρια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση