HomeHL-WorldΜακρόν σε Πούτιν: Κατάπαυση του πυρός τώρα

Μακρόν σε Πούτιν: Κατάπαυση του πυρός τώρα

Θα έχει εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες ο πόλεμος στην Ουκρανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το γραφείο του Γάλλου προέδρου, έδωσε το δικό του στίγμα σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία του Εμανουέλ Μακρόν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε δήλωση που εξέδωσε πριν από λίγο, το γραφείο του Εμανουέλ Μακρόν αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο προέδρων, ο Γάλλος ηγέτης υπογράμμισε για άλλη μια φορά «την εξαιρετική σοβαρότητα των συνεπειών του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» και ανανέωσε το αίτημά του για κατάπαυση του πυρός.

Ο Μακρόν εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για την κατάσταση στο Ντονμπάς και τη Μαριούπολη και κάλεσε τη Ρωσία να επιτρέψει τη συνέχιση των εκκενώσεων από το εργοστάσιο του Azovstal, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Επιπλέον, ο Μακρόν κάλεσε τη Ρωσία να ανταποκριθεί στις ευθύνες της ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, θέτοντας τέλος σε αυτή την καταστροφική επιθετικότητα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Μακρόν έθεσε το θέμα της διασφάλισης της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας. Ο Πούτιν σε απάντηση είπε ότι η κατάσταση περιπλέκεται από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις δυτικές χώρες.

Ο Μακρόν έχει αντιμετωπίσει κάποιες επικρίσεις για τις προσπάθειές του να διατηρήσει ανοιχτό τον διάλογο με το Κρεμλίνο, πραγματοποιώντας πολλές τηλεφωνικές κλήσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν από την έναρξη της εισβολής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος είχε συνομιλήσει και με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ενημέρωση Πούτιν σε Μακρόν για την «προστασία του Ντονμπάς»

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες, ο Πούτιν ενημέρωσε τον Μακρόν για την πρόοδο της «ειδικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς» και την εκκένωση αμάχων που «κρατούνται από τους εθνικιστές» από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη, χρησιμοποιώντας όρους για να δικαιολογήσει την εισβολή του στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι παρά την «απροετοιμασία» των αρχών του Κιέβου, η Μόσχα εξακολουθεί να είναι ανοιχτή για διάλογο. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει να συνομιλήσει απευθείας με τον Πούτιν.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση