HomeHL-GreeceΑιδηψός: Ελεύθερος ο 30χρονος που κλώτσησε τη γάτα

Αιδηψός: Ελεύθερος ο 30χρονος που κλώτσησε τη γάτα

Απολογείται την Παρασκευή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο συλληφθείς που κατηγορείται για την κακοποίηση της γάτας στην Αιδηψό.

Φορώντας κουκούλα και με σκυμμένο το κεφάλι, ο 30χρονος, αλβανικής καταγωγής, που δελέασε με τροφή και εν συνεχεία κλώτσησε τη γάτα σε ταβέρνα της Αιδηψού, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα Χαλκίδας, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για πλημμέλημα.

Εισερχόμενος στο γραφείο του εισαγγελέα, ο νεαρός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τα δικαστήρια αν έχει μετανιώσει, χωρίς, ωστόσο, να δώσει κάποια απάντηση. Ο 30χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τόσο τον 30χρονο δράστη όσο και τον 33χρονο που βιντεοσκόπησε την κλωτσιά στη γάτα στην Αιδηψό, μίλησε στο iefimerida.gr για το περιστατικό που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και έγινε μέχρι και θέμα σε μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού.

Τι είπε ο δικηγόρος του 30χρονου που κατηγορείται για την κακοποίηση της γάτας στην Αιδηψό

Σε ό,τι αφορά τον 30χρονο συλληφθέντα, ο οποίος έχει και ποινικό παρελθόν, ο δικηγόρος Ιάσων Οικονόμου εξήγησε ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα και πως υποστηρίζει ότι ήταν μια άτυχη στιγμή.

Από εκεί και μετά, στον κατηγορούμενο, ο οποίος έχει και ιστορικό με τη Δικαιοσύνη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα και εισάγεται στο αυτόφωρο τριμελές, από το οποίο θα ζητηθεί και τριήμερη προθεσμία.

Ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι ήταν μια ατυχής στιγμή και ότι το γατί προσγειώθηκε στα τριάντα εκατοστά πάνω στην άμμο. Δυστυχώς, η γωνία λήψης της βιντεοσκόπησης που έκαναν δεν τον ευνοεί καθόλου, γιατί φαίνεται ότι πάει στη θάλασσα. «Και εγώ ο ίδιος που το είδα νόμιζα ότι πάει στη θάλασσα», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Όμως, κατά την αυτοψία που έκανε η αστυνομία και ήταν εκεί και ο διοικητής της Ιστιαίας αλλά και ο ταξίαρχος ολόκληρης της Εύβοιας, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο γατί δεν πήγε σε καμία θάλασσα, απλά έκατσε πάνω στην άμμο και ξαναγύρισε αμέσως μετά.

»Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορώ να πω ότι η πράξη αυτή δεν είναι κατακριτέα. Είναι αποτρόπαια, κατακριτέα και καταδικαστέα. Εννοείται αυτό. Και σας μιλά ένας άνθρωπος που έχει 13 γατιά και δύο σκυλιά.

»Εννοείται πως είναι μετανιωμένος και του έχουν κοπεί τα πόδια. Είναι πλέον θέμα παιδείας να σεβόμαστε τα ζώα, όπως και τους συνανθρώπους μας. Τα ζώα είναι μέλη της κοινωνίας μας», σημείωσε ο Ιάσων Οικονόμου.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση