HomeΚΡΗΤΗΔύο εβδομάδες χωρίς νερό στη Θέρισσο – 3 ημέρες καθυστέρηση στα έργα εξαιτίας ενός ανταλλακτικού

Δύο εβδομάδες χωρίς νερό στη Θέρισσο – 3 ημέρες καθυστέρηση στα έργα εξαιτίας ενός ανταλλακτικού

Έλλειψη παροχής νερού - Τι απαντά η ΔΕΥΑΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάσταση εκνευρισμού, απόγνωσης και δυσαρέσκειας βρίσκονται οι κάτοικοι στη Θέρισσο αφού επί δύο εβδομάδες δεν έχουν νερό στα σπίτια τους.

Οι κάτοικοι στη Θέρισσο και συγκεκριμένα στις οδούς Κονδυλάκη, Παλαιοκάππα και στην ευρύτερη περιοχή τηλεφώνουν αγανακτισμένοι στη ΔΕΥΑΗ ζητώντας απαντήσεις αλλά… μάταια αναμένουν στο ακουστικό τους.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει σε τί κατάσταση βρίσκονται τόσο οι ίδιοι όσο και τα σπίτια τους αφού στην εποχή μας το τρεχούμενο οικιακό νερό μαζί με το ρεύμα αποτελούν τα Νο1 δημόσια αγαθά στα οποία όλος ο πολιτισμένος κόσμος έχει πρόσβαση. Και πρόκειται για ακριβώς αυτά τα δημόσια αγαθά που μας χωρίζουν από τις χώρες του τρίτου κόσμου.

Δύο εβδομάδες λοιπόν χωρίς νερό είναι τεράστιο χρονικό διάστημα με πολλά παρελκόμενα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία ενός νοικοκυριού αλλά ακόμα και στην υγεία των πολιτών.

Βουρεξάκης: Μέχρι το απόγευμα θα αποκατασταθεί η βλάβη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου κ. Γιώργος Βουρεξάκης σε δηλώσεις στο cretapost ανέφερε πως ενώ τα έργα αποκατάστασης της βλάβης, σε αγαστή συνεργασία και με την άδεια του Δήμου, ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Κυριακής εν τούτοις έμειναν στη μέση επί δύο 24ώρα διότι… έλειπε κάποιο ανταλλακτικό.

Συγκεκριμένα ο κ. Βουρεξάκης επισήμανε «επί δύο εβδομάδες υπάρχει το πρόβλημα και το γνωρίζουμε.

Την Κυριακή κάναμε μία παρέμβαση αλλά απαιτούνταν ένα ειδικό ανταλλακτικό το οποίο δεν υπήρχε στις αποθήκες της ΔΕΥΑΗ. Η βλάβη αφορούσε σε υπόγειο σπάσιμο κάτι το οποίο δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο να επισκευαστεί. Συμβαίνουν αυτά με τα δίκτυα.

Υπάρχουν απρόβλεπτες δυσκολίες ειδικά όταν κάνεις μία παρέμβαση ημέρες αργίας. Αλλά έναν τόσο κεντρικό δρόμο, όπως η Θερίσσου, δεν μπορείς να τον κλείσεις καθημερινή, που περνάει το μισό Ηράκλειο από εκεί. Γι΄ αυτό έπρεπε να περιμένουμε δύο ημέρες να ανοίξουν τα καταστήματα και να προμηθευτούμε το ανταλλακτικό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση