HomeΚΟΣΜΟΣΥπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Οι γονείς της ζητούν να μαθευτεί «η αλήθεια» 15 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Οι γονείς της ζητούν να μαθευτεί «η αλήθεια» 15 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

Πρόσφατα οι αρχές ανέκριναν έναν Γερμανό που θεωρείται ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αλήθεια για την κόρη τους Μαντλίν ΜακΚάν, που εξαφανίστηκε πριν από 15 χρόνια, στις 3 Μαΐου 2007 εξακολουθούν να αναζητούν οι γονείς της.

«Όποια κι αν είναι η έκβαση, η Μαντλίν θα είναι πάντα κόρη μας και ένα αληθινά φρικτό έγκλημα έχει διαπραχθεί», έγραψαν χθες, Δευτέρα, η Κέιτ και ο Τζέρι ΜακΚάν στη σελίδα τους στο Facebook που είναι αφιερωμένη στην αναζήτηση της Μαντλίν, η οποία έχει εξαφανιστεί από τις 3 Μαΐου 2007.

«Είναι αλήθεια πως η αβεβαιότητα προκαλεί την αδυναμία· η γνώση και η βεβαιότητα δίνουν δύναμη και γι’ αυτό το λόγο είναι ουσιώδης η ανάγκη μας για απαντήσεις, για αλήθεια», επισημαίνουν, συμπληρώνοντας ότι η 15η επέτειος δεν είναι πιο δύσκολη από άλλες αλλά ούτε και πιο εύκολη.

Η Μαντλίν ΜακΚάν, εξαφανίστηκε λίγο πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο στην περιφέρεια του Αλγκάρβε, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της. Οι γονείς της προχώρησαν σε τεράστια διεθνή εκστρατεία για να τη βρουν.

Ανακρίθηκε ο κύριος ύποπτος

Πρόσφατα ανακρίθηκε Γερμανός ύποπτος για την υπόθεση. Ειδικότερα, στις 22 Απριλίου η πορτογαλική εισαγγελία ανακοίνωσε πως ανακρίνεται ένας ύποπτος στη Γερμανία, χωρίς να διευκρινίσει την ταυτότητά του ούτε τη φύση των υποψιών σε βάρος του, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση της Μάντι «σε συνεργασία με τις αγγλικές και τις γερμανικές αρχές».

Οι αντιδράσεις που συγκεντρώθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο από την εισαγγελία του Μπρούνσβικ και το δικηγόρο του «Κρίστιαν Μπ.», παιδόφιλου καθ’ υποτροπήν που ταυτοποιήθηκε από τους Γερμανούς ερευνητές το 2020 ως ο κύριος ύποπτος για το φόνο της μικρής Βρετανίδας, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι έχει γίνει επίσης ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος της πορτογαλικής εισαγγελίας.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη διαρκή δουλειά και δέσμευση των βρετανικών, των πορτογαλικών και των γερμανικών αρχών, επειδή οι συνδυασμένες προσπάθειες της αστυνομίας είναι αυτές που θα παραγάγουν αποτελέσματα και θα μας δώσουν τις απαντήσεις», υπογράμμισαν οι γονείς της Μάντι.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση