HomeHL-EconomyFuel Pass: Πιστώθηκαν ήδη 7 εκατ. ευρώ – Έως πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιδότηση

Fuel Pass: Πιστώθηκαν ήδη 7 εκατ. ευρώ – Έως πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιδότηση

Πώς θα λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κανονικά προχωράνε οι πληρωμές σε πρατήρια καυσίμων με τις άυλες ψηφιακές κάρτες Fuel Pass.

Ήδη, από την Παρασκευή το πρωί μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν γίνει οι πρώτες 5.612 επιτυχημένες πληρωμές, ενώ ήδη από την Πέμπτη είχαν πιστωθεί 7 εκατομμύρια ευρώ σε πολίτες που είχαν ζητήσει την καταβολή του ποσού σε τραπεζικους λογαριασμούς και όχι ψηφιακή κάρτα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως παρότι το Fuel Pass δουλεύει μόνο σε pos πρατηρίων καυσίμων, αρκετοί πολίτες δοκιμάζουν να πληρώσουν άλλες υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι το μεσημέρι του Σάββατου υπήρχαν 73 αποτυχημένες προσπάθειες πληρωμής υπηρεσιών στοιχημάτων (online) και 70 επίσης αποτυχημένες προσπάθειες αγοράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Στο πεδίο των αιτήσεων, από το Σάββατο η πλατφόρμα υποδέχεται αιτήσεις από όλα πλέον τα ΑΦΜ (ανεξαρτήτως λήγοντα αριθμού) και πλέον πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές, ενώ 123.000 περίπου αναμένουν την οριστική υποβολή τους από τους αιτούντες.

Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν την είσπραξη της επιδότησης καυσίμου σε τραπεζικό λογαριασμό ή την δημιουργία άυλης ψηφιακής κάρτας (στην οποία θα τους πιστωθούν επιπλέον 5 ευρώ) η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων.

Όπως υπογραμμίζεται και στο vouchers.gov.gr, για την χρήση της κάρτας προϋπόθεση είναι η χρήση έξυπνου κινητού που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, οπως ακριβώς εγινε και στην πρωτοβουλία freedompass το καλοκαίρι του 2021.
Έως πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιδότηση

Η ενίσχυση αφορά φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες με σκοπό την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους καυσίμων κίνησης. Υπολογίζεται ότι οι δικαιούχοι είναι πάνω από 3 εκατομμύρια, ενώ το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Ειδικότερα:

Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

Ψηφιακή κάρτα: Πώς χρησιμοποιείται

Η άυλη ψηφιακή κάρτα θα γίνεται download σε έξυπνο κινητό και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των πρατηρίων καυσίμων.

Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.

Το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού, ενώ το διαθέσιμο υπόλοιπο μπορεί να αξιοποιηθεί μέχρι την 31/07/2022.

Ήδη, από την Παρασκευή το πρωί μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν γίνει οι πρώτες 5612 επιτυχημένες πληρωμές, ενώ ήδη από την Πέμπτη είχαν πιστωθεί 7 εκατομμύρια ευρώ σε πολίτες που είχαν ζητήσει την καταβολή του ποσού σε τραπεζικους λογαριασμούς και όχι ψηφιακή κάρτα.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα

Για πρόσβαση και αίτηση στην πλατφόρμα πατήστε εδώ https://vouchers.gov.gr/ Σημειώνεται ότι αιτήσεις εκτός χρονοδιαγράμματος μπορούν να γίνονται και στα ΚΕΠ. Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την αίτησή τους έχουν την δυνατότητα καθημερινά μέχρι και τις 17:00 να καλούν για ερωτήματα ή διευκρινίσεις στο τηλέφωνο: 215 560 515.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση