HomeHL-LifestyleΡεζίν: Έσβησαν οι προβολείς για τη «βασίλισσα της νύχτας» της Γαλλίας

Ρεζίν: Έσβησαν οι προβολείς για τη «βασίλισσα της νύχτας» της Γαλλίας

Μια ζωή σαν παραμύθι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έπεσε η αυλαία για τη Ρεζίν, την εμβληματική «βασίλισσα της νύχτας» της Γαλλίας. Για πάνω από μισό αιώνα υπήρξε η σημαντικότερη επιχειρηματίας της διασκέδασης, αλλά και ερμηνεύτρια τραγουδιών.

Η Ρεζίν πέθανε σε ηλικία 92 ετών στο Παρίσι, ενώ για περισσότερο από 50 χρόνια δέσποσε στη νυχτερινή ψυχαγωγία. Παράλληλα, ερμήνευσε τραγούδια που έγραψαν γι’ αυτήν ο Γκενσμπούρ, η Νταλιντά κ.ά.

Άνοιξε το πρώτο της νυχτερινό κέντρο, το «Chez Régine», το 1956 στο Παρίσι και έμαθε στους Γάλλους τσα-τσα και τουίστ. Ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε Di Jei και έφτιαξε πίστα χορού, ενώ στο μαγαζί της συναντούσε κανείς τον Μορίς Σεβαλιέ, τη Μαρία Κάλλας, τον Σαρλ Αζναβούρ, τον Ιβ Σεν Λοράν, τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, τον Σασά Ντιστέλ, αλλά και λογοτέχνες όπως η Φρανσουάζ Σαγκάν, ο Ζαν Κοκτώ, ο Τρούμαν Καπότε, ο Χένρι Μίλερ κ.ά.

Η παριζιάνικη αυθάδειά της και η φλογερή ενέργειά της ενέπνευσαν πολλούς, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας τη Δευτέρα (02.05.2022).

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ, αποχαιρετούν μια σπουδαία φυσιογνωμία της νυχτερινής ζωής του Παρισιού και στέλνουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά της, αλλά και σε όλους όσοι χόρεψαν κατά καιρούς στο Régine, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση