HomeΚΟΣΜΟΣΝέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας

“Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προκαλεί ξανά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα ότι συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και την ρητορική στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Μάλιστα, δηλώνει ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή.

Σε δηλώσεις του από την Σανλιούρφα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η Ελλάδα συνεχίζει πεισματικά τις προκλητικές ενέργειες και την ρητορική της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, παρά την στάση της Τουρκίας υπέρ της καλής γειτονίας, των διεθνών σχέσεων και του διαλόγου. «Δεν είναι αδυναμία για εμάς να λέμε ‘ας λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο’. Γιατί ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα ούτε θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα μας και των Κυπρίων αδελφών μας. Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για αυτό», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι «η Ελλάδα κάνει εργασίες με στόχο τετελεσμένα γεγονότα κατά της χώρας μας, αναλαμβάνοντας κάποιες πρωτοβουλίες κάθε φορά, συμπεριλαμβανομένων διεθνών ασκήσεων, και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ».

Είπε ότι η Ελλάδα έκανε προσθήκες στο έγγραφο που προετοιμάστηκε για την διεξαγωγή της νατοϊκής άσκησης Τίγρης που θα φιλοξενήσει, με προσέγγιση που στοχεύει την Τουρκία, εκμεταλλευόμενη τις διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

«Αποσυρθήκαμε από την άσκηση Τίγρης, είπαμε δεν πάμε σε αυτή την άσκηση. Έχουμε πει ότι δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες εκμετάλλευσης», τόνισε ο Ακάρ και συμπλήρωσε:

«Σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας. Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατέψουν και να παρακολουθήσουν τις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση