HomeHL-WorldΠόλεμος στην Ουκρανία – ΟΗΕ: Πάνω από 3.000 οι νεκροί άμαχοι – Περισσότεροι από 200 νεκροί σε τρεις ημέρες

Πόλεμος στην Ουκρανία – ΟΗΕ: Πάνω από 3.000 οι νεκροί άμαχοι – Περισσότεροι από 200 νεκροί σε τρεις ημέρες

Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο χάος του πολέμου βρίσκεται η Ουκρανία που μετρά καθημερινά νεκρούς από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε ότι πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ έκανε λόγο συγκεκριμένα για 3.153 νεκρούς – 254 περισσότερους από τον προηγούμενο απολογισμό της που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Διευκρίνισε ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος, καθώς όπως ανέφερε έχει δυσκολίες πρόσβασης και συνεχίζει τις προσπάθειες επιβεβαίωσης των θυμάτων του πολέμου.

Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από εκρηκτικά όπλα, όπως βομβαρδισμοί με πυραύλους και αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς να αποδώσει ευθύνες στις εμπόλεμες πλευρές.

Πάνω από 5,5 εκατομμύρια Ουκρανοί εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Τα στατικά στοιχεία έχουν συλλεχθεί από μια σειρά πηγών, κυρίως από δεδομένα που διέθεσαν οι αρχές από τα επίσημα σημεία συνοριακής διέλευσης, σύμφωνα με την UNHCR.

Newsweek: Δυνάμεις της Υπερδνειστερίας θα ενωθούν με τον στρατό του Πούτιν

Από μία κλωστή φαίνεται πως κρέμεται η ισορροπία του τρόμου που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Ουκρανίας από την εισβολή της Ρωσίας, καθώς φαίνεται πως η κατάσταση θα εκτραχυνθεί με τις συγκρούσεις να μεταφέρονται ακόμη και στη Μολδαβία.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, δυνάμεις στην αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, την Υπερδνειστερία ετοιμάζονται να «ενωθούν» με τη Ρωσία στον πόλεμο της εναντίον της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις αρχές στο Κίεβο.

Οι αρχές της Ουκρανίας και της Μολδαβίας έχουν προειδοποιήσει ότι οι πρόσφατες εκρήξεις στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας ήταν μέρος του υποτιθέμενου σχεδίου της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει τη φιλοευρωπαϊκή, φιλοδυτική κυβέρνηση της Μολδαβίας, υπό την ηγεσία της προέδρου Maia Sandu. Επιπλέον, δυτικοί αξιωματούχοι και αμυντικοί αναλυτές είπαν ότι η Υπερδνειστερία θα μπορούσε να κινητοποιήσει τους κατοίκους για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Η Ρωσία ξανάρχισε τον βομβαρδισμό του Αζοφστάλ μετά την απομάκρυνση αμάχων

Η Ρωσία ξανάρχισε σήμερα τον βομβαρδισμό του Αζοφστάλ στην Μαριούπολη, αμέσως μετά την αναχώρηση των λεωφορείων που μετέφεραν αμάχους από το εργοστάσιο, όπως δήλωσε σήμερα ένας βοηθός του δημάρχου της πόλης.

Η Μαριούπολη που βρέθηκε στο επίκεντρο των σκληρότερων συγκρούσεων του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι σήμερα, έχει καταληφθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τους Ρώσους, αλλά ένας αδιευκρίνιστος αριθμός αμάχων και μαχητών παραμένουν παγιδευμένοι στο Αζοφστάλ.

Το υπόγειο δίκτυο των υπόγειων τούνελ που διαθέτουν οι αναφερόμενες εργοστασιακές εγκαταστάσεις, προσφέρει καταφύγιο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση