HomeΚΡΗΤΗΑνάκαμψη “βλέπει” ο Κεγκέρογλου Τι προγράμματα για ανέργους θα “τρέξουν” από σήμερα

Ανάκαμψη “βλέπει” ο Κεγκέρογλου Τι προγράμματα για ανέργους θα “τρέξουν” από σήμερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Μπαίνουμε σε περίοδο ανάκαμψης” δήλωσε από τα Χανιά ο υφυπουργός εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προαναγγέλοντας την απορρόφηση εκατό χιλιάδων ανέργων με Vouvher μέσα στο Φθινόπωρο και προβάλλοντας ως προτεραιότητα την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων.

Η επίσκεψη του υφυπουργού, έγινε στο πλαίσιο εσπερίδας με θέμα “Αγροτοδιατροφικός τομέας και απασχόληση στην Κρήτη” που διοργάνωσε απόψε στο ΚΑΜ, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

“Η κρίση δημιουργήσε ένα τεράστιο αριθμό ανέργων, γι’ αυτό ενεργοποιούμε προγράμματα για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος” τόνισε ο κ Κεγκέρογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη των εργασιών ενώ εξήγγειλε την δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα που θα προκύψουν μέσα από την στήριξη αγροτικού τομέα, τουρισμού και ναυτιλίας.

Άνοιξε το πρόγραμμα για ανέργους 25-29 ετών

Είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, για την εκταμίευση 600 εκ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση της απασχόλησης μέχρι το τέλος του έτους. Έτσι, δημιουργούνται 50 χιλιάδες θέσεις εργασίας μέσα από συμβουλευτική κατάρτιση και πρακτική άσκηση άλλες 50 χιλιάδες μέσω κοινοφελούς εργασίας που θα προκηρυχθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σημειώνουμε δε, ότι η πρώτη προκήρυξη για ανέργους 25-29 ετών δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά αύριο (ΔΕΣ ΕΔΩ)

ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ

“Τα Τοπικά σχέδια απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ) είναι εργαλεία που επιτρέπουν την σύνδεση των τοπικών αναγκών με την ενίσχυση της απασχόλησης” ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου ενώ εισήγηση με θέμα “Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων ΤοπΣΑ – ΤοπΕΚΟ” έκανε η κα Ελένη Νικολαντωνάκη στέλεχος ΚΕΚ “Ανάπτυξη Κρήτης” και ο κ. Ζερβός Γεώργιος, διευθυντής ΚΕΚ “Ανάπτυξη Κρήτης”.

Αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων

“Σταδιακά και σε μία νέα βάση θα πρέπει να δούμε άμεσα και να προωθήσουμε την θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματευσεων και των συλλογικών συμβάσεων κι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα μέσα από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους” τόνισε ο υφυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

zarpa.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση