HomeHL-9Με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ο εορτασμός για την Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο

Με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ο εορτασμός για την Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο

Στο ΕΚΗ και το Άγαλμα του Βενιζέλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εορτάστηκε σήμερα η Εργατική Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο.

Εργαζόμενοι, συνδικάτα, σωματεία και όλοι οι συλλογικοί φορείς θα τιμήσουν τοςυ αγώνες της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης.

Στο Εργατικό Κέντρο

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τίμησε τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους, που θυσιάστηκαν για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της Εργατικής Τάξης, και κάλεσε τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να καταθέσουν στεφάνι στα μνημεία των πεσόντων, Στρατή Περγαλίδη, Αδελφοί Χατζηγεωργίου, Ναπολέων Σκουκατζίδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΗ στις 10 το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του στη Λ.Δημοκρατίας.

Στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου

Με δυναμική και μαζικότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα η Εργατική Πρωτομαγιά και η συγκέντρωση στο Ηράκλειο προκειμένου να τιμηθούν οι νεκροί της εργατικής τάξης.

Σήμερα στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, τη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι “ελπίδα είναι η πάλη των λαών”.

Εργάτες, Αγρότες Αυτοαπασχολούμενοι, Συνταξιούχοι, Φοιτητές, νέοι και μικρά παιδιά, διαδήλωσαν για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους, για να ανασάνουμε από την ακρίβεια, για να πάρουμε εμείς την υπόθεση στα χέρια μας, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, κατάργηση φόρων και χαρατσιών. Για να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης, έξω από κάθε ιμπεριαλιστική ένωση, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ που τόνισε ότι μόνο με την  εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Στεφάνια κατατέθηκαν στα σημεία που δολοφονήθηκαν πρωτοπόροι αγωνιστές συνδικαλιστές του εργατικού κινήματος στο Ηράκλειο, οι αδελφοί Χατζηγεωργίου και ο Στρατής Περγαλίδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση