HomeHL-9Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας εξηγεί τι δείχνουν οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας εξηγεί τι δείχνουν οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

«Πλανάται η απειλή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δική του εκτίμηση για τα όσα δείχνουν οι ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας έκανε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

Μιλώντας στο Mega, o Δημήτρης Σούρας, αναλύοντας τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που έχουν τεθεί υπό εξέταση από ειδικό πραγματογνώμονα – παιδοψυχολόγο, είπε χαρακτηριστικά πως βλέποντας ο ίδιος τις ζωγραφιές αυτό που βλέπει είναι ένα παιδί που είχε «πάρα πολύ άγχος, πολύ φόβο και ένιωθε εγκατάλειψη».

«Απ’ όλες τις ζωγραφιές φαίνεται η “μαυρίλα” που υπήρχε μέσα του, η οποία δείχνει την απειλή που δεχόταν, η οποία δεν προερχόταν από εξωτερικό παράγοντα» πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Σούρας υποστήριξε ακόμη ότι από τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας γίνεται αντιληπτό ότι το παιδί είχε γνώση των θανάτων των αδερφών της και δείχουν «ένα παιδί βασανισμένο, φοβισμένο», επισήμανε ο κ. Σούρας.

Τόνισε πως η λέξη που «πλανάται» πάνω απ’ όλες τις ζωγραφιές της 9χρονης είναι η «απειλή».

«Κοιτάω στα μάτια τον Μάνο Δασκαλάκη και του λέω: “Τρία παιδιά σου πέθαναν και δεν κατάλαβες τίποτα, και το μόνο σου μέλημα είναι να πας να δίνεις συνεντεύξεις;”» δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος ο ψυχίατρος.

Ο κ. Σούρας είπε πως βλέπει τις φωτογραφίες των παιδιών και κλαίει και θυμώνει.

«Τα πάντα μιλάνε, εμείς δεν θέλουμε να τα δούμε. Εμείς κλείνουμε τα αυτιά μας, και τότε τα παιδιά ζωγραφίζουν» συμπλήρωσε.

Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που θα εξετάσει πραγματογνώμονας

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε τις προηγούμενες ημέρες το Star αυτές είναι οι τρεις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που θα εξεταστούν από πραγματογνώμονα:

Η πρώτη φωτογραφία στην οποία το παιδί γράφει «Στη μαμά που πετάει. Χρόνια πολλά. Σε ευχαριστώ για όλα και είσαι η καλύτερη μαμά», διακρίνεται μια καρδιά και ένα παιδί με φτερά.

Στη δεύτερη φωτογραφία, η Τζωρτζίνα έχει ζωγραφίσει ένα παιδάκι που κάνει κούνια σε ένα δέντρο ενώ έχει απεικονίσει και τις αδελφές της και γράφει «Για εσάς».

Η τρίτη ζωγραφιά δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας αλλά έχει γίνει γνωστό ότι η Τζωρτζίνα σε αυτή έχει γράψει 8 λέξεις περιγράφοντας τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου σε μία συγκεκριμένη στιγμή.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Tlive» του Alpha, στη ζωγραφιά αυτή η Τζωρτζίνα έχει γράψει: «Η μαμά μου σήμερα έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό».

Μάλιστα, η ζωγραφιά περιλαμβάνει τέσσερα πλαίσια: δύο κυκλάκια και δύο καρδούλες. Μέσα στα πλαίσια, το παιδί έχει τοποθετήσει ανθρώπινες μορφές. Από αυτές, οι δύο είναι μουτζουρωμένες. Οι άλλες δύο φαίνεται να έχουν τη μορφή μικρών κοριτσιών που έχουν στο κεφάλι τους φωτοστέφανα ενώ υπάρχει κι ένα τρίτο κοριτσάκι, εκτός πλαισίου, που είναι μόνο του.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση