HomeHL-EconomyTwitter: Αύξηση χρηστών και καθαρών κερδών σε αναμονή της εξαγοράς

Twitter: Αύξηση χρηστών και καθαρών κερδών σε αναμονή της εξαγοράς

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων ίσως είναι η τελευταία που κάνει η Twitter Inc ως δημόσια εταιρεία αφού το διοικητικό της συμβούλιο συμφώνησε να πουλήσει στον Έλον Μασκ έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Twitter Inc ανακοίνωσε ισχυρότερη του αναμενομένου αύξηση χρηστών της πλατφόρμας κατά το τελευταίο τρίμηνο χρήσης, το οποίο «σημαδεύτηκε» από την προσφορά εξαγοράς ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Έλον Μασκ.

Τα συνολικά της έσοδα και η πώληση διαφημιστικού χώρου κινήθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, κυρίως λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, οι «ημερησίως ενεργοί χρήστες» του Twitter ανήλθαν κατά το α’ τρίμηνο του έτους, που έληξε στις 31 Μαρτίου, σε 229 εκατομμύρια από 199 εκατομμύρια σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν οι ενεργοί χρήστες θα ανέρχονταν στους 226,8 εκατομμύρια.

Η «σκιά»

Ωστόσο, «σκιά» στις ανακοινώσεις ρίχνει η παραδοχή εσωτερικού σφάλματος εκ μέρους της Twitter το οποίο είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να υπερεκτιμά τους τριμηνιαίους αριθμούς χρηστών κατά περίπου 1,5 εκατομμύριο μεταξύ του τέταρτου τριμήνου του 2020 και το τέλος του 2021. Η εταιρεία είπε ότι υπερεκτίμησε επίσης τα στοιχεία το 2019, αλλά δεν ήταν σε θέση να παράσχει δεδομένα.

Τα συνολικά έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 1,23 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της IBES από τη Refinitiv.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από την πώληση ψηφιακών διαφημίσεων στον ιστότοπο και την εφαρμογή.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 513,3 εκατομμύρια δολάρια, ή 61 σεντς ανά μετοχή, από 68 εκατομμύρια δολάρια, 8 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Δεδομένης της εκκρεμούς εξαγοράς, το Twitter είπε ότι δεν θα παράσχει καμία μελλοντική καθοδήγηση και αποσύρει όλους τους προηγούμενους στόχους και προοπτικές. Η εταιρεία πέρυσι ανακοίνωσε ότι στόχευε να διπλασιάσει τα ετήσια έσοδα και να αυξήσει στα 315 εκατομμύρια τους χρήστες έως το 2023.

 

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση