HomeHL-WorldΓαλλία: Ακυρώθηκε ψηφοφορία σε μικρό χωριό επειδή χρησιμοποιήθηκε ως εκλογικό τμήμα η… εκκλησία!

Γαλλία: Ακυρώθηκε ψηφοφορία σε μικρό χωριό επειδή χρησιμοποιήθηκε ως εκλογικό τμήμα η… εκκλησία!

Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

To Συνταγματικό Συμβούλιο στη Γαλλία ακύρωσε σήμερα την ψηφοφορία που έγινε την Κυριακή σε ένα μικρό χωριό της χώρας, περίπου 30 κατοίκων.

Ο λόγος είναι ότι χρησιμοποιήθηκε ως εκλογικό τμήμα η εκκλησία και ως εκλογικός θάλαμος το εξομολογητήριο.

«Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας σε τόπο λατρείας είναι πιθανό να υπονομεύει την ελευθερία και την ειλικρίνεια της ψήφου» αναφέρει στην απόφαση του το Συνταγματικό Συμβούλιο, ενώ ο κοινοτάρχης εξήγησε ότι το δημαρχείο δεν μπορούσε να φιλοξενήσει το εκλογικό κέντρο, επειδή γίνονται εργασίες από τότε που «ένα αυτοκίνητο μπήκε σε αυτό».

Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Υπενθυμίζεται πως ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας συγκεντρώνοντας 58,5% των ψήφων, όπως είχε ανακοινώσει το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων.

«Μια νίκη, χίλιες προκλήσεις» ήταν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Télégramme και «Μένει να γίνουν τα πάντα» ήταν αυτό της La Croix. Μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας, ο Εμανουέλ Μακρόν καλείται να ενώσει δύο Γαλλίες, κατά αρκετούς σχολιαστές.

Σημειώνεται πως η αποχή (28%) ήταν μεγαλύτερη από ό,τι πριν από πέντε χρόνια (25,44%) και η υψηλότερη από τις προεδρικές εκλογές του 1969 (31%).

Εκ πρώτης όψεως, το αποτέλεσμα μοιάζει με «αποθέωση», έπειτα από μια «καταραμένη» πενταετία, με τα κίτρινα γιλέκα, την υπόθεση Σαμουέλ Πατί, την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων, την πανδημία του κορωνοϊού, τον πόλεμο την Ουκρανία.

Η επίδοση του Εμανουέλ Μακρόν είναι κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητη, όπως σημείωσε ο διευθυντής σύνταξης της Φιγκαρό Αλεξίς Μπρεζέ, επισημαίνοντας ωστόσο, πως δεν αρμόζουν θριαμβολογίες καθώς κανένας δεν «μπορεί να πιστέψει στα αλήθεια» ότι ο 44χρονος αρχηγός του κράτους έχει τόσο ευρεία λαϊκή απήχηση.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση