HomeHL-9Χίσλοπ: Ξεκίνησαν από το δάσος του Κρούστα τα γυρίσματα για την συνέχεια του “Νησιού”

Χίσλοπ: Ξεκίνησαν από το δάσος του Κρούστα τα γυρίσματα για την συνέχεια του “Νησιού”

Λαμπερό το καστ των ηθοποιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησαν εδώ και λίγες εβδομάδες, έστω και «ανεπίσημα», από το δάσος του Κρούστα τα γυρίσματα για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου της «Μια Νύχτα του Αυγούστου», της πολυσυζητημένης συνέχειας του «Νησιού», όπως δήλωσε στο anatolh.com, η Βρετανίδα και πολιτογραφημένη Ελληνίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ. Περιορισμένες σκηνές θα γυριστούν και στην περιοχή της Πλάκας και της Σπιναλόγκας – με τη μορφή παρεμβολής στην αφήγηση της ιστορίας σχετικά με το κοινωνικό στιγματισμό της Μαρίας εξαιτίας της λέπρας.

Η σειρά, όπως και το ίδιο το βιβλίο, θα εξιστορήσει τις καταστροφικές συνέπειες για πολλούς από τους χαρακτήρες από «Το Νησί» εκείνης της «αυγουστιάτικης νύχτας», π.χ. της 25ης Αυγούστου 1957, όταν οι ασθενείς της Σπιναλόγκας απελευθερώθηκαν (μετά τη θεραπεία της λέπρας) και η Άννα Βανδουλάκη πυροβολείται από τον ζηλιάρη σύζυγό της Ανδρέα. «Αυτό που συμβαίνει σε όλους τους, είναι η ιστορία που θα πούμε στη συνέχεια του σίριαλ» λέει η Βικτόρια.


Η ίδια θα βρεθεί, όπως είπε στη συνέντευξη που έδωσε στην “Α”, στα γυρίσματα που θα ξεκινήσουν τον προσεχή Ιούνιο, σχεδόν εξ ολοκλήρου, στην Τρούμπα στον Πειραιά (κυρίως) αλλά και σε περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής που αναζητούνται. Όσο το γιατί επελέγησαν αυτά τα μέρη και όχι τα δικά μας, αυτό έγινε τόσο λόγω του γεωγραφικού μεγέθους και της μεγαλύτερης κλίμακας της περιοχής αλλά και εξαιτίας της ίδιας της πλοκής και του σεναρίου του βιβλίου. Ήδη, μάλιστα, τόσο ο σεναριογράφος Παναγιώτης Χριστόπουλος όσο και η σκηνοθέτιδα Ζωή Σγουρού έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη φυσιογνωμία και τις ιδιαιτερότητες της εκεί περιοχής.

Όσο για τον προγραμματισμό, αυτός δεν αλλάζει: η δραματική σειρά εποχής θα έχει την ίδια ονομασία με το βιβλίο και θα ολοκληρωθεί σε 14 επεισόδια, με την ΕΡΤ να την προβάλει από τον προσεχή Οκτώβριο.

Η ίδια δηλώνει χαρούμενη που δεκατέσσερα χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του «Νησιού» και έντεκα χρόνια μετά την  προβολή της τηλεοπτικής σειράς του ΜΕΓΚΑ έρχεται η συνέχεια αλλά και ανυπόμονη. «Ήλπιζα ότι θα γινόταν αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν και κάτι που περίμενα να γίνει τώρα», αναφέρει σχετικά.

 «Η Ζωή έχει μεγάλο πάθος και αγάπη για αυτό που κάνει»

Αναφέρεται δε με κολακευτικά λόγια για τη Ζωή Σγουρού, που θα αναλάβει το «τιμόνι» της σκηνοθεσίας και βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για τις προετοιμασίες και την προ-παραγωγή. «Έχει μεγάλο ταλέντο και πάθος για όλο αυτό. Έχουμε περάσει 6 μήνες μαζί πριν ξεκινήσουμε, έχουμε μιλήσει για ώρες, έχουμε συζητήσει για τους χαρακτήρες και νομίζω θα δούμε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα».

Ποιους ηθοποιούς θα δούμε

Σύμφωνα με την Βικτόρια, σε αυτή θα πρωταγωνιστούν σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί όπως ο Γιάννης Στάνκογλου, η Γιούλικα Σκαφιδά (έπαιζαν και στο «Νησί»), η Μαρία Καβογιάννη που θα ενσαρκώνει έναν καινούργιο χαρακτήρα-κλειδί στην πλοκή της σειράς, ενώ υπάρχουν συζητήσεις για τη συμμετοχή και του Ανδρέα Κωνσταντίνου (πρωταγωνιστής στις φετινές «Καρτ Ποστάλ» που γυρίστηκαν στην περιοχή μας) αλλά και του Στέλιου Μάινα (σε σκηνές-αναδρομή αφού ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει έχει πεθάνει).

Διαφήμιση
Διαφήμιση