HomeHL-9Σταύρος Αρναουτάκης: «Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο ενάντια στις εξαρτήσεις»

Σταύρος Αρναουτάκης: «Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο ενάντια στις εξαρτήσεις»

Συνάντηση με τους εργαζόμενους των δομών του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την δομή του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στο Ηράκλειο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όπου συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση για την πορεία των δράσεων που υλοποιεί το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει χρηματοδοτήσει με 1.000.000 ευρώ την πρόσληψη του επιστημονικού προσωπικού για τέσσερις δομές σε όλη την Κρήτη, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).

Η μονάδα για άτομα με ψυχιατρική συννοσηρότητα με έδρα το Ηράκλειο, το Πολυδύναμο Κέντρο με έδρα τα Χανιά, το Πολυδύναμο Κέντρο με έδρα τον Άγιο Νικόλαο και η Κινητή Μονάδα με έδρα το Ηράκλειο που παρεμβαίνει όπου απαιτηθεί, λειτουργούν το τελευταίο έτος με εξειδικευμένο προσωπικό, προσφέροντας υπηρεσίες ενάντια στις ποικίλες εξαρτήσεις.

20220421_kethea_ariadni1

Στη συνάντηση ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στην Κρήτη Μιχάλης Σκουλάς, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής ΛάμπροΒαμβακά, για την πορεία του έργου που υλοποιούν στο νησί οι δομές. Τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στις δομές όλης της Κρήτης, αναφέρθηκαν αναλυτικά στο έργο που επιτελείται, τονίζοντας πως δεν πρέπει να μείνει μετέωρο τα επόμενα χρόνια, αλλά να συνεχιστούν οι δράσεις συμβουλευτικής που έχουν αναπτύξει καθώς κι όλο το πρόγραμμα που υλοποιούν, η Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων, το πρόγραμμα στο σωφρονιστικό σύστημα, η στήριξη των οικογενειών, οι δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης στις εκπαιδευτικές κοινότητες, για μαθητές, καθηγητές και γονείς, καθώς και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.


Ο Περιφερειάρχης Κρήτης δεσμεύθηκε πως θα συνεχιστεί η λειτουργία των προγραμμάτων με χρηματοδότηση και κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο, ενώ τόνισε πως θα υπάρξει κάθε επιπλέον δυνατή στήριξη και βοήθεια σε επιμέρους ζητήματα ενίσχυσης, που έθεσαν οι εργαζόμενοι. «Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο ενάντια στις εξαρτήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ για το έργο που προσφέρουν», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση