HomeΚΡΗΤΗΝέο μέλος του Δρόμου Ιστορικών Καφέ η Ένωση του Τορίνο

Νέο μέλος του Δρόμου Ιστορικών Καφέ η Ένωση του Τορίνο

«Associazione Caffè Storici e Salotti Sabaudi»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ενωση Ιστορικών Καφέ του Τορίνο ( «Associazione Caffè Storici e Salotti Sabaudi» ) με 10 εμβληματικά Ιστορικά Καφέ, είναι το νέο μέλος του Δρόμου Ιστορικών Καφέ.

Ο Αντιπρόεδρος της «Associazione Caffè Storici e Salotti Sabaudi», Edoardo Cavagrino μετά από επαφές που είχε με την επίσημη εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δρόμος Ιστορικών Καφέ στην Ιταλία, Raffaella Caria, υπέγραψε με τον Δρόμο Ιστορικών Καφέ, προσθέτοντας στην λίστα του «Δρόμου» 10 από τα πλέον σημαντικά Ιστορικά Καφέ της περιοχής. Συγκεκριμένα στον Δρόμο Ιστορικών Καφέ εντάσσονται τα:

CAFFÈ AL BICERIN (est. 1763)

Piazza della Consolata, 5

BARATTI & MILANO (est. 1858)

Piazza Castello, 29

CAFFÈ ELENA (est. 1889)

Piazza Vittorio Veneto, 5b

CAFFÈ FIORIO (est. 1780)

Via Po, 8

MULASSANO (est. 1907)

Piazza Castello, 15

GELATERIA PEPINO (est. 1884)

Piazza Carignano, 8

PLATTI (est. 1875)

Corso Vittorio Emanuele II, 72

CAFFÈ SAN CARLO (est. 1822)

Piazza San Carlo, 156

STRATTA (est.1836)

Piazza San Carlo, 191

CAFFÈ TORINO (est. 1903)

Piazza San Carlo, 204

Ο Πρόεδρος του Δρόμου Ιστορικών Καφέ, Βασίλης Σταθάκης, καλωσόρισε τα νέα μέλη, ενώ ήδη προγραμματίζει επίσημο ταξίδι στο Τορίνο, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή ένταξης των 10 Ιστορικών Καφέ στον «Δρόμο». «Η ένταξη της Ενωσης Ιστορικών Καφέ του Τορίνο σηματοδοτεί ακόμα μια επιτυχία του Δρόμου Ιστορικών Καφέ. Ευχαριστώ από καρδιάς την πολύτιμη εκπρόσωπό μας στην Ιταλία Raffaella Caria  για τις άοκνες προσπάθειές της να επικοινωνήσει τις δράσεις και τη σπουδαιότητα του Δρόμου στη γείτονα.  Οι στενές σχέσεις και συνεργασίες του Δρόμου με το εξωτερικό ενισχύονται, τα μέλη πολλαπλασιάζονται και ο Δρομος μεγαλώνει. Αυτό είναι και το ζητούμενο κάθε πολιτιστικής Διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είμαι σίγουρος ότι με τον Edoardo Cavagrino μας περιμένουν σημαντικές δράσεις που θα προωθήσουν έμπρακτα την εξέλιξη του Δρόμου Ιστορικών Καφέ και ανυπομονώ να ταξιδέψω στο Τορίνο για να καλωσορίσω και από κοντά τα εμβληματικά Ιστορικά Καφέ που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους».

Η ένταξη του Associazione Caffè Storici e Salotti Sabaudi» στο Δρόμο Ιστορικών Καφέ  είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς στις 5 Μαίου, ο Δρόμος Ιστορικών Καφέ θα παρουσιαστεί στο Λουξεμβούργο προκειμένου να υποστηρίξει το φάκελο πιστοποίησής του από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση