HomeHL-LifestyleΟ Χάρι δίνει συνέντευξη στο ΝΒC και το Μπάκιγχαμ κρατάει για άλλη μια φορά την αναπνοή του

Ο Χάρι δίνει συνέντευξη στο ΝΒC και το Μπάκιγχαμ κρατάει για άλλη μια φορά την αναπνοή του

Πώς τα «βρήκαν» Χάρι και παλάτι και τι συμφώνησαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κρύος ιδρώτας» έχει λούσει τους ανθρώπους του Μπάκιγχαμ, έναν μόλις χρόνο μετά την δραματική συνέντευξη των Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ και τις πληγές που άνοιξε με τις κατηγορίες για ρατσισμό, συναισθηματική απόρριψη κλπ, καθώς ο πρίγκιπας Χάρι έδωσε μια νέα συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο ΝΒC, η οποία θα βγεί στον αέρα σήμερα το βράδυ.

Στο πρώτο απόσπασμα της συνέντευξης, το οποίο ήδη κυκλοφόρησε, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στη συνάντηση που είχε με την βασίλισσα Ελισάβετ, μαζί με την Μέγκαν, κατά τη σύντομη στάση που έκαναν στη Βρετανία πριν φτάσουν στην Ολλανδία για τα Invictus Games.

Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει στην παρουσίαστρια Hoda Kotb του NBC Today ότι στόχος του ίδιου ήταν να «διασφαλίσει ότι η βασίλισσα προστατεύεται επαρκώς και ότι έχει τους σωστούς ανθρώπους γύρω της», ενώ εξήρε τη «μεγάλη αίσθηση του χιούμορ» της».

«Ηταν υπέροχα που ήμουν μαζί της. Ήταν τόσο ωραίο να τη βλέπω, είναι σε εξαιρετική φόρμα», δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι. «Έχει πάντα πολύ χιούμορ μαζί μου και απλά φροντίζω να είναι προστατευμένη και να έχει τους σωστούς ανθρώπους γύρω της. Τόσο η Μέγκαν όσο και εγώ ήπιαμε τσάι μαζί της, οπότε ήταν πολύ ωραίο να την συναντήσουμε».

Αυτό, όμως, που έχει τρομοκρατήσει τους ανθρώπους του παλατιού είναι τι άλλο έχει πει στη συνέντευξη. Ποια νέα βόμβα έχει εκτοξεύσει, καθώς στο κάστρο Γούινσδορ συναντήθηκε και με τον πρίγκιπα Κάρολο έπειτα από απαίτηση της βασίλισσας. Η συνάντηση με τον Κάρολο και την Καμίλα κράτησε μόλις 10 με 15 λεπτά. Κι αυτό ήταν όλο. Στη συνέχεια, ο Κάρολος και η Καμίλα έφυγαν από το Γουίνσδορ.

Και είναι ακριβώς αυτή η σχέση που είναι προβληματική, καθώς ο Χάρι και ο πατέρας του δεν έχουν μιλήσει σχεδόν καθόλου τους τελευταίους μήνες. Ο Χάρι στην συνέντευξη με την Όπρα επέκρινε έντονα τον πρίγκιπα Κάρολο για την άρνησή του να τον υποστηρίξει ψυχολογικά αλλά και οικονομικά.

Επίσης, είναι γνωστό, πως ο Χάρι δεν θέλει ούτε να βλέπει μπροστά του την Καμίλα και έχει διαφωνήσει τόσο με τον γάμο του με τον Κάρολο όσο και με το γεγονός ότι όταν η βασίλισσα θα φύγει από την ζωή, η Καμίλα θα στεφθεί βασιλική σύζυγος πλάι στον Κάρολο. Και για όλα αυτά ετοιμάζει βιβλίο, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί αρχές καλοκαιριού.

Ο συναισθηματικός αλλά και εκρηκτικός χαρακτήρας του Χάρι είναι επίσης πολύ επικίνδυνος για να τινάξει στον αέρα όλες τις ειρηνευτικές προσπάθειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, ανάμεσα στους ανθρώπους της βασίλισσας και των Σάσεξ.

Σύμφωνα με το «ειρηνευτικό σχέδιο» Μέγκαν και Χάρι θα επιστρέψουν μαζί με τα τέκνα τους πριν τον πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας, ώστε να σμίξει ξανά η οικογένεια και να απορροφηθεί όλος ο μιντιακός ντόρος («τσίρκο» όπως το ονομάζει ο Κάρολος) της επιστροφής Μέγκαν, Άρτσι και Λίλιμπετ. Στη συνέχεια, οι Σάσεξ θα επανέλθουν, για άλλη μια φορά, για τους εορτασμούς το πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας και θα ποζάρουν μαζί με όλη την οικογένεια στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, χωρίς όμως τις κάμερες του Netlix. Στόχος των αυλικών είναι να μην υπερκαλύψει ο μιντιακός ντόρος για τους Σάσεξ, τους εορτασμούς για τα γεννέθλια της βασίλισσας.

Οι Σάσεξ, από την πλευρά τους, υποσχέθηκαν δε, πως μέχρι τον πλατινένιο ιωβηλαίο δεν θα προβούν σε εμπρηστικές δηλώσεις αλλά και ότι θα καθυστερήσουν την έκδοση του βιβλίου του Χάρι για να μην επισκιαστεί η μεγάλη γιορτή της βασίλισσας.

Η βασίλισσα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε στείλει σε πρώτη φάση, την εγγονή της Ευγενία στη Καλιφόρνία -την ξαδέρφη του Χάρι που είχε τις καλύτερες σχέσεις με τους Σάσεξ – για να ανοίξει τον δρόμο της συμφιλίωσης και να σπάσει ο πάγος. Η Ευγενία που είναι τόσο αγαπημένη εγγονή της Ελισάβετ, όσο και κολλητή φίλη του Χάρι ανέλαβε τον πρώτο ειρηνευτικό ρόλο πριν αυτός περάσει στα χέρια των ανθρώπων του παλατιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βασίλισσα, για πρώτη φορά αγνόησε τόσο την αρνητική στάση του πρίγκιπα Καρόλου όσο και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, όταν είδε την πλήρη αποτυχία της επίσκεψης Ουίλιαμ και Κέιτ στην Τζαμάικα. Ο λάθος τρόπος που χειρίστηκε το ζεύγαρι των Κέμπριτζ την παρουσία τους, οι μνήμες της αποικιοκρατίας που ξύπνησαν στους ντόπιους, σύμφωνα με ανθρώπους του παλατιού, έκαναν την βασίλισσα να κατανοήσει το λάθος της απομάκρυνσης των Σάσεξ και το θετικό ρόλο που θα μπορούσε να παίξουν συμβολικά στο μέλλον ώς μικτό ζευγάρι στις χώρες της Κοινοπολιτείας.

Να υπενθυμίσουμε πως οι κάτοικοι της Τζαμάικα υποδέχθηκαν Ουίλιαμ και Κέιτ με διαδηλώσεις που ζητούσαν κατάργηση της μοναρχίας και οικονομική αποζημίωση για τα χρόνια της δουλείας. Η δε Κέιτ Μίντλετον στάθηκε με μεγάλη αμηχανία στη συνάντηση της με τη Μις Κόσμος του 1993, Λίζα Χάνα, η οποία είναι μέλος του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Λαϊκού Κόμματος της Τζαμάικας και υπέρμαχος της κατάργησης της μοναρχίας. Αντίθετα, με απόλυτη επιτυχία είχε στεφθεί το επίσημο ταξίδι Χάρι και Μέγκαν στη Νότια Αφρική – πριν εγκαταλείψουν το παλάτι – κυριώς όταν η Μέγκαν είχε δηλώσει «είμαι εδώ για εσάς» σε ομιλία της προς τα θύματα βίας λόγω φύλου.

Ο μόνος φόβος των αυλικών, για σήμερα το βράδυ, είναι μήπως ο συναισθηματικός και απρόβλεπτος χαρακτήρας του Χάρι- τον οποίο έχει «κληρονομήσει» από την μητέρα του Νταϊάνα- υπερισχύσει και τινάξει στον αέρα, όλα όσα τόσους μήνες και τόσοι άνθρωποι πάσχισαν να συμμαζέψουν. Ραντεβού στις οθόνες στις 10 το βράδυ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση