HomeΕΛΛΑΔΑΤράπεζα Πειραιώς: Ψηφιακή τράπεζα για 1,5 εκατ. πελάτες

Τράπεζα Πειραιώς: Ψηφιακή τράπεζα για 1,5 εκατ. πελάτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την γενιά των millennials και την Gen Z στοχεύει να προσελκύσει η ψηφιακή τράπεζα που θα ιδρύσει η τράπεζα Πειραιώς με την εταιρεία Natech που με έδρα τα Ιωάννινα παρέχει τραπεζική τεχνολογία και υπηρεσίες σε τοπικές, εθνικές και πολυεθνικές τράπεζες και παρόχους πληρωμών σε διεθνές επίπεδο.

Η νέα πλατφόρμα BankTech, θα έχει τραπεζική άδεια στην Ελλάδα και όπως εξήγησε  σε συνέντευξη τύπου χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου  Χρήστος Μεγάλου, θα επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως π.χ. η Γερμανία, λειτουργώντας ως μοχλός διεύρυνσης της δραστηριότητας της Τράπεζας εκτός Ελλάδος.

megaloy

 Χρήστος Μεγάλου Διευθύνων σύμβουλος Τράπεζα Πειραιώς
Όπως δήλωσε ο ο επικεφαλής της Πειραιώς η ψηφιακή τράπεζα θα είναι consumer focused παρέχοντας υπηρεσίες που διεκπεραιώνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, όπως banking-as-a-Service, digital onboarding καθώς και υπηρεσίες όπως «αγόρασε τώρα πλήρωσε αργότερα» (Buy-Now-Pay-Later) ή άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα προς τους καταναλωτές.
Στην νέα τράπεζα η τράπεζα Πειραιώς θα έχει πλειοψηφικό πακέτο και όπως ανακοινώθηκε θα συνδυάζει κορυφαία τεχνολογική και τραπεζική τεχνογνωσία, με ψηφιακό και ευέλικτο τρόπο.

Στόχος η εξυπηρέτηση του πιο δυναμικού κοινού της Τράπεζας, που υπολογίζεται ότι στο 1 – 1,5 εκατομμύριο και το οποίο όπως δήλωσε κ. Μεγάλου «αποφεύγει να επισκέπτεται το τραπεζικό κατάστημα, αναζητώντας ψηφιακές λύσεις για την εξυπηρέτησή του».

 Η πρωτοβουλία αναμένεται να συνεισφέρει έσοδα άνω των 50 εκατ. ευρώ έως και το 2025, ενώ το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται σε 40 εκατ. ευρώ, με το βασικό όφελος από τη νέα δραστηριότητα να μην περιλαμβάνεται στις πηγές εσόδων του business plan.

Με βάση τα Ιωάννινα και εγκαταστάσεις στην Αθήνα και στην Γερμανία, η Natech αξιολογείται και κατατάσσεται ετησίως ως ένας από τους 34 κατασκευαστές τραπεζικών συστημάτων παγκοσμίως.

Με πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι οποίοι λειτουργούν σε περισσότερες από 40 χώρες η Natech είναι κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής με ισχυρή παρουσία στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προς το λιανικό εμπόριο, τη μεταποίηση, καθώς και τον ελληνικό δημόσιο τομέα, παρέχοντας, για περισσότερα από 20 χρόνια, τραπεζική τεχνολογία και υπηρεσίες σε τοπικές, εθνικές και πολυεθνικές τράπεζες και παρόχους πληρωμών σε διεθνές επίπεδο.

Οι πελάτες της βασίζονται στις εύκολες στην ενσωμάτωση λύσεις της εταιρείας, σε συνδυασμό με τη μοναδική τεχνολογία live-ledger, μειώνοντας τις καθυστερήσεις και τους κινδύνους των τραπεζικών διαδικασιών front-end και back-office.

Στην νέα προσπάθεια, όπως ανακοινώθηκε, η Natech θα συνεισφέρει με ισχυρά τεχνολογικά θεμελιώδη, σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία μηχανικών, αναλυτών, χρηματοοικονομικών ειδικών και ειδικών υποστήριξης πελατών.

Η εταιρεία ξεκίνησε την δραστηριότητα της 2003 στρεφόμενη με έμφαση στην αγορά του τραπεζικού λογισμικού και εκτός από τις 10 συνεταιριστικές της Ελλάδας έχει καταφέρει να αξιολογηθεί και να καταχωρηθεί στους 37 παγκόσμιους παρόχους τραπεζικών προϊόντων σύμφωνα με την σχετική λίστα της Forester Research.

Διαφήμιση
Διαφήμιση