HomeHL-9Εξελίξεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού -Συνάντηση Μητσοτάκη-Χατζηδάκη

Εξελίξεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού -Συνάντηση Μητσοτάκη-Χατζηδάκη

Στις 12:30 στο Μαξίμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξελίξεις αναμένονται για την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση.

Οπως έγινε γνωστό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 12.30 συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει πρόσφατα το iefimerida πως κυβερνητικά στελέχη με γνώση των συζητήσεων για το τελικό ποσό στο οποίο θα διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός σχολίαζαν ότι «θα αποτυπώνει την κοινωνική ευθύνη της κυβέρνησης» και την ανάγκη ενίσχυσης των χαμηλότερων εισοδημάτων «χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Είμαστε κοντά σε ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό»

Tην συνάντηση επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε πως σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, ώστε η κυβέρνηση να κάνεις τις ανακοινώσεις.

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος», είπε ο κ. Οικονόμου.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση