HomeHL-EconomyΈρχονται οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις 2022: Πότε ξεκινούν, πότε τελειώνουν

Έρχονται οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις 2022: Πότε ξεκινούν, πότε τελειώνουν

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις και προσφορές στα εμπορικά καταστήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για την εαρινή περίοδο του 2022.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, διαρκούν 15 ημερολογιακές ημέρες, ξεκινώντας από την 1η Μαΐου και τελειώνοντας στις 15 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας, η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται φέτος τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022. Συνεπώς φέτος, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, η έναρξη των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Στο διάστημα των ενδιάμεσων εκπτώσεων υπάρχει και η Κυριακή, 8 Μαΐου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει ότι με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά  την Κυριακή 8 Μαΐου, με προτεινόμενο -από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών- ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00.

Καφούνης: Θα είναι οι τελευταίες ενδιάμεσες εκπτώσεις;

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει ταχθεί, πολλάκις, κατά του «θεσμού» των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων αλλά και των γιορτινών ημερών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν. Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο αλλά και στην πολύπαθη αγορά».

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση