HomeHL-CultureEurovision 2022: Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Eurovision 2022: Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision 2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η 25χρονη τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Die together» το οποίο έγραψε η ίδια και ο Bjørn Helge Gammelsæter και εξιστορεί μια παλιά και αληθινή δική της ιστορία αγάπης.

«Το Die Together είναι κατά τη γνώμη μου η έκφραση του απόλυτου έρωτα. Είχα χωρίσει από τον πρώτο μου μεγάλο έρωτα και για ενάμιση χρόνο δεν μπορούσα να γράψω ούτε νότα. Όλα μου τα συναισθήματα λοιπόν εκφράστηκαν σε αυτό το τραγούδι. Η ιδέα ήρθε όταν χωρίσαμε. Με το Die Together ήταν ουσιαστικά σαν να έβαλα μία τελεία σε αυτή τη σχέση και να προχώρησα μπροστά», ανέφερε η ίδια στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου.

Στον πρώτο ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 10 Μάϊου θα διαγωνιστούν συνολικά 17 χώρες με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 15η θέση της σειρά εμφάνισης. Ο δεύτερος ημιτελικος θα γίνει τις 12 Μάϊου και εκεί θα δούμε την Κύπρο με την Ανδρομάχη που θα εμφανιστεί 9η θέση.

Eurovision 2022: Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο.

Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της.

Σ’ ένα από αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει τον πρώτο της EP δίσκο με τίτλο «First impression» και το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Το δεύτερο EP της περιέλαβε το τραγούδι «Then I fell in love», το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το τραγούδι της «Troubled Water» συμπεριλήφθηκε στην τηλεοπτική σειρά «Spinning out» του Netflix.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της single «Promises», σε συνεργασία με έναν από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες στη Σκανδιναβία, τον Thomas Dybdahl. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες λίστες του Spotify σε όλη τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στη Νορβηγία, στη Σουηδία, στη Δανία, στη Φινλανδία και στην Ισλανδία.

Η Αμάντα Γεωργιάδη έχει, κατά καιρούς, εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας, από το «Lindmo», το δημοφιλέστερο talk show της δημόσιας τηλεόρασης NRK, μέχρι το χιουμοριστικό «p3aksjone». Έχει, επίσης, εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως το «Reeperbahn Festival» στο Βερολίνο, το «Iceland Airwaves» στο Ρέικιαβικ, το «The Great Escape» στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το «Eurosonic» στην Ολλανδία. Το 2020 θα εμφανιζόταν στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το «Roskilde», το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Έχει κερδίσει, τέλος, το βραβείο «role model awards» στο byLarm, που είναι το γνωστότερο φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

Eurovision 2022: Η προσωπική ζωή της Αμάντα Γεωργιάδη

Στην προσωπική της ζωή η 25χρονη τραγουδίστρια είναι πολύ καλά, καθώς είναι ξανά ερωτευμένη με τον Erlend Iversen Nakken.

«Το όνομά του είναι Άρλαν και είναι γιατρός, όπως εγώ. Γνωριστήκαμε στη σχολή. Αγαπάει κι εκείνος πολύ τις τέχνες, και ειδικά τον χορό. Έχει κερδίσει, μάλιστα, και σε κάποια πρωταθλήματα χορού», έχει δηλώσει στο περιοδικό

Οσο για την αντίδρασή του όταν του ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στη Eurovision 2022; «Στην αρχή αγχώθηκε λίγο. Αλλά μου είπε «να είσαι ο εαυτός σου». Ξέρει ότι είναι τεράστιο αυτό το πράγμα. Αλλά με υποστηρίζει πάρα πολύ και μου λέει πάντα τη γνώμη του όταν ακούει τα τραγούδια μου. Το Die together του άρεσε πάρα πολύ. Και παρόλο που έχει κι εκείνος πολύ βαρύ πρόγραμμα είναι δίπλα μου. Όταν γυρίσαμε το βιντεοκλίπ στη Σύμη με τον σκηνοθέτη Κώστα Καρύδα και όλο το team της ΕΡΤ, ήταν μαζί μου, και μάλιστα προσφέρθηκε να παίξει και σε κάποια σκηνή. Όταν του είπα ότι έχει βρεθεί ο συμπρωταγωνιστής μου, μου απάντησε: «Δεν μπορώ να υποδύομαι τον σερβιτόρο που σας φέρνει κάτι να πιείτε;». (Γελάει.) Ο Άρλαν αγαπάει πολύ την Ελλάδα και τρελαίνεται για το φαγητό».

Ετσι θα εμφανιστεί η Αμάντα Γεωργιάδη στην Εurovision 2022

Σύμφωνα με το Eurovisionfan.com και την εκπομπή Breakfast@Star, η 25χρονη τραγουδίστρια θα έρθει ξανά στην Ελλάδα για να κάνει κάποιες πρόβες με τον Φωκά Ευαγγελινό.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει ετοιμάσει κάτι πολύ ιδιαίτερο για τη φετινή συμμετοχή, με πολύ άρωμα Ελλάδας. Η έμπνευσή του έρχεται από την Ακρόπολη και συγκεκριμένα από το Ερέχθειο. Η Αμάντα, μαζί με άλλα πέντε κορίτσια θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους της σκηνή ενώ θα «υποδύονται» τις Καρυάτιδες ενώ και τα κοστούμια του θα έχουν μία αρχαιοελληνική πινελιά.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση