HomeHL-SportsΈκανε το back to back ο Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο!

Έκανε το back to back ο Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο!

Κέρδισε τον Φόκινα με 2-0 στον τελικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε προσωπική του υπόθεση έχει μετατρέψει ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα τελευταία δύο χρόνια το Monte Carlo Masters, καθώς κατάφερε να κάνει το repeat στο 1000άρι τουρνουά!

O κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 7-6 (3) του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (No 46) στον τελικό κι έτσι παρέμεινε στον θρόνο του στο εν λόγω τουρνουά.image

 Ο «αναγεννημένος» στην χωμάτινη επιφάνεια Έλληνας πρωταθλητής ήρθε στο Monte Carlo Masters με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του και το κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, στον 20ό τελικό της καριέρας του.

Αυτό είναι το όγδοο τρόπαιο για τον Τσιτσιπά και το πρώτο μετά από 11 μήνες (τελευταία φορά που είχε κατακτήσει τίτλο ήταν στη Λιόν).

Ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα, ο οποίος από τη Μεγάλη Δευτέρα (18/04) θα δει το όνομά του να φιγουράρει στο Νο26, είχε εξαιρετική παρουσία στο τουρνουά, η οποία ξεκίνησε με νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στο 2ο γύρο, συνεχίστηκε με τις επιτυχίες του επί των Γκοφάν, Φριτς και Ντιμιτρόφ, αλλά στον τελικό το εμπόδιο του Τσιτσιπά αποδείχθηκε αξεπέραστο γι΄ αυτόν.

Με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους κύλησαν τα πρώτα δύο games του τελικού. Ο Ισπανός στη συνέχεια κατάφερε να κάνει το break, ωστόσο η χαρά του διήρκησε για πολύ λίγο. Κι αυτό γιατί ο «Στεφ» πήρε άμεσα πίσω του σερβίς του, ενώ προηγήθηκε και με 3-2.

Ο Τσιτσιπάς, παίζοντας με συγκέντρωση, έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς και μάλιστα, ενώ εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τα λάθη του αντιπάλου του, απλοποίησε ακόμη περισσότερο τα πράγματα στο πρώτο σετ.

Στο όγδοο game πέτυχε και δεύτερο break, κάνοντας το 5-3, για να κλείσει στη συνέχεια το σετ με άσο (6-3), μετά από 31 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε break… με το καλημέρα, ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε με 2-0.

Πάντως ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα «απάντησε» με τρία σερί game και προηγήθηκε 3-2, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν σκοπεύει να πέσει αμαχητί στον πρώτο τελικό της καριέρας του.

Μέχρι το 8ο game οι δύο φιναλίστ βάδιζαν «χέρι-χέρι», αλλά ο Τσιτσιπάς «έσπασε» και πάλι το σερβίς του αντιπάλου του και έκανε το 5-4.

Κι ενώ είχε την κατάσταση στα χέρια του και σέρβιρε για τη νίκη, ο Ισπανός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει (5-5) και να προηγηθεί με 6-5, βάζοντας δύσκολα στον Έλληνα.

Στο σημείο εκείνο, όμως, ο «Στεφ» έδειξε τη μεγάλη κλάση του κι αφού ισοφάρισε, στο tie break επικράτησε εύκολα με 7-6 (3), κατακτώντας το τρόπαιο για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Διαφήμιση
Διαφήμιση