HomeΚΡΗΤΗΑπονομή των πιστοποιητικών στους απόφοιτους της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης

Απονομή των πιστοποιητικών στους απόφοιτους της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης

Με επιτυχία το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης, το οποίο δημιούργησαν οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε συνεργασία με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αρτοποιού ή να βελτιώσουν τις γνώσεις σε αυτόν το τομέα.

Τα πρώτα πιστοποιητικά απονεμήθηκαν σήμερα στους 13 απόφοιτους που παρακολούθησαν το τετράμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης, έχοντας αποκτήσει σημαντικές γνώσεις για:

  • νέες τεχνικές και μεθόδους αρτοποίησης με άμεση πρακτική εξάσκηση (hands-on)
  • προετοιμασία ζυμώματος
  • ψήσιμο και διακόσμηση
  • οικονομική διαχείριση και κοστολόγηση
  • υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων
  • συστήματα HACCP/ISO και
  • Κρητική Γαστρονομία.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και με την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων.

Εισηγητές του Προγράμματος, για όλα τα παραπάνω θέματα, είναι οι καταξιωμένοι στο χώρο τους:  Νίκος Κριτσωτάκης, Διαμαντής Παπαπαναγής, Γιάννης Παπαδημητρίου, Giorgio Manganiello, Γρηγόρης Κοκολάκης, Μανώλης Κουμάκης.

Τα πιστοποιητικά απένειμε η Διοικητική Επιτροπή των Τεχνικών Σχολών, καθώς και οι εισηγητές του Προγράμματος.

Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος των Τεχνικών Σχολών κ. Γρηγόρης Αβραάμ  «Είναι μεγάλη η χαρά μας σήμερα που καταφέρνουμε να φτάσουμε στην απονομή των πρώτων τίτλων από τη σχολή αρτοποιίας Κρήτης.

Η σημερινή εκδήλωση επισφραγίζει ένα σημαντικό επίτευγμα για την Ελληνική αρτοποιία γιατί θα εφοδιάσει την τοπική αγορά με τεχνίτες αυξημένων προσόντων και ικανοτήτων.

Η σημερινή επιτυχία είναι αποτέλεσμα ομαδικό και έχει αρκετούς συντελεστές πέρα από τις Τεχνικές Σχολές και το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο που είναι οι βασικοί συντελεστές της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα ήθελα να απευθύνω στους χορηγούς της σχολής και τους εκπαιδευτές που την στελέχωσαν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Μύλους Κρήτης για την παροχή της βασικής υποδομής και τη μακροχρόνια στήριξη τους.»

Το επόμενο Τμήμα της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης πρόκειται να ξεκινήσει στις 31/10/2022 και οι εγγραφές πραγματοποιούνται ήδη στο www.katartisi.gr.

Διαφήμιση
Διαφήμιση