HomePost ItΕρώτηση Κεγκέρογλου στη Βουλή

Ερώτηση Κεγκέρογλου στη Βουλή

Για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση του νεκρού και των τραυματιών του σεισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ζητά την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στην οικογένεια του θανόντος αλλά και στους τραυματισμένους από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε, ο καταστροφικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 έπληξε ανεπανόρθωτα την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα των Δήμων όπου εκδηλώθηκε.

Εκτός από τις ανυπολόγιστες ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις, θρηνήσαμε την απώλεια ενός ανθρώπου ενώ υπήρξαν και τραυματισθέντες σοβαρά και ορισμένοι εξ’ αυτών χρειάζεται ή χρειάστηκε να υποβληθούν ακόμη και σε χειρουργικές επεμβάσεις με τεράστια έξοδα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Μάλιστα οι τραυματίες έχουν καταστεί, στην καλύτερη περίπτωση, προσωρινά ανίκανοι για εργασία ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμη και της οριστικής αδυναμίας τους για τα προς το ζην.

Επειδή οι εν λόγω πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού αδυνατούν να εργαστούν και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας,

επειδή η πολιτεία οφείλει -με κάθε πρόσφορο μέσο -να στηρίξει όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Επειδή για τους πυρόπληκτους προβλέφθηκε η χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα που υπέστησαν τραυματισμό κατά τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου 2021 σύμφωνα με το ΦΕΚ 4739/Β/13-10-2021.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  • Τι προτίθεστε να πράξετε για την ανακούφιση της οικογένειας του ανθρώπου που χάθηκε;
  • Προτίθεστε και με ποιο τρόπο να στηρίξετε όλους όσοι ένεκα της σεισμικής δραστηριότητας τραυματίστηκαν σοβαρά και υποβλήθηκαν ακόμη και σε χειρουργική επέμβαση;
  • Θα προβλέψετε ευνοϊκές διατάξεις συνταξιοδότησης για όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να εργαστούν λόγω των προβλημάτων που τους προκλήθηκαν από την σεισμική δραστηριότητα;
  • Προτίθεστε κατ’ αντιστοιχία με τους πυρόπληκτους να χορηγήσετε εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στην οικογένεια του θανόντος αλλά και στους τραυματισμένους από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021;».
Διαφήμιση
Διαφήμιση