HomeΕΛΛΑΔΑΤέλος από σήμερα το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Τέλος από σήμερα το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίρεται από σήμερα η επιβολή του πρόστιμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας  που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, αναστέλλεται  η  εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 4865/2021 (Α’ 238), περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του  COVID-19 όλων των φυσικών προσώπων που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και την 31η.12.1961, για το χρονικό διάστημα από την 15η.4.2022 έως και την 30ή.9.2022.

Τι ίσχυε έως τώρα

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό πρόστιμο επιβάλλονταν από τις  17 Ιανουαρίου  2022 στους ανεμβολίαστους πολίτες  ηλικίας άνω των 60 ετών. Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο το πρόστιμο ήταν στα 50 ευρώ επειδή ήταν σχεδόν μισός μήνας. Οι κυρώσεις αίρονταν από την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα από την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο, οι κυρώσεις επιβάλλονταν από το χρονικό σημείο θεμελίωσης της σχετικής υποχρέωσης. Το σχετικό πρόστιμο βεβαιώνεται και εισπράττεται αμελλητί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Πλεύρης: “Παράθυρο” για διαγραφή των προστίμων στους άνω των 60 ετών

Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι υπάρχουν σκέψεις για διαγραφή προστίμων στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών αλλά υπό προϋποθέσεις .Όπως είπε οm”υπάρχει σκέψη – αλλά δεν έχει αποφασιστεί- σε περίπτωση που οι άνθρωποι αυτοί τελικά εμβολιαστούν να διαγραφεί το πρόστιμο το οποίο έχει καταλογιστεί σε βάρος τους”. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι “είμαστε ακόμα σε συζήτηση”.

Enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση