HomeΚΡΗΤΗΤραγικές οι συνέπειες από το δεύτερο «κανόνι» ρωσικού πρακτορείου – Τι φοβούνται οι φορείς τουρισμού στην Κρήτη

Τραγικές οι συνέπειες από το δεύτερο «κανόνι» ρωσικού πρακτορείου – Τι φοβούνται οι φορείς τουρισμού στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλο πρόβλημα και για την Κρήτη δημιουργεί το δεύτερο «λουκέτο» που μπήκε ξαφνικά σε ένα ακόμα touroperator της Ρωσίας.

Λίγες ημέρες μετά το «κανόνι» του Labirint ένα ακόμα ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο πτώχευσε. Ο λόγος για το Intaer που σήμερα ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 500 Ρώσοι τουρίστες-πελάτες του Intaer σε Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη.

ROSIKO

«Όχι άλλο» λένε οι φορείς του τουρισμού της Κρήτης

Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται με το δεύτερο touroperator που πτώχευσε και στην Κρήτη.

Ο κόσμος του τουρισμού χάνει σταδιακά της ελπίδες του για την τουριστική κίνηση ενώ φοβάται ότι και άλλα touroperators θα κλείσουν.

«Είναι δυσάρεστο αυτό που συνέβη ελπίζω να μην συνεχίσει. Έρχονται πολλόι Ρώσοι στην Κρήτη και θα έχουμε συνέπειες. Ελπίζω όμως να μην συμβεί κάτι χειρότερο όπως το να πτωχεύσει  και τρίτο τουριστικό γραφείο από τη Ρωσία. Εύχομαι να σταματήσει εδώ», δήλωσε στο cretapost έμπορας του Ηρακλείου.

ROSIKO3

«Όταν κλείνει ένα τουριστικό πρακτορεία δημιουργούνται προβλήματα σε όλους τους τουριστικούς κλάδους καθώς όλα είναι μία αλυσίδα. Έχουν πρόβλημα τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα κτλ. Φέτος οι Ρώσοι δεν ξόδεψαν πολλά στη Κρήτη ωστόσο και πάλι είχαν καλή παρουσία. Δεν πρέπει να πτωχεύσει άλλο», επεσήμανε καταστηματάρχης στο κέντρο της πόλης.

 

«Χρειάζεται προσοχή για να μην χάσουμε τους Ρώσους»

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τώρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από το νέο λουκέτο.

ROSIKO2

«Όταν κλείνει ένα γραφείο τότε προκύπτει πρόβλημα για όλους.

Επηρεάζεται ο τουρισμός. Δεν μπορούμε να κάνουμε όμως και πολλά πράγματα.

Η ρωσική αγορά ήταν η καλύτερη τα τρία τελευταία χρόνια. Αν χάσουμε τους ρώσους τότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Χρειάζεται προσοχή. Οι τουρίστες που παραμένουν εδώ πέρα πρέπει να εξυπηρετηθούν στο ακέραιο. Έτσι θα πρέπει να συμπεριφερθούμε όλοι οι Έλληνες για να προστατέψουν το τουρισμό», επεσήμανε τουριστικός πράκτορας του νησιού, ενώ επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού στο Ηράκλειο τονίζει: «Επιπτώσεις θα έχουμε στον τουρισμό της Κρήτης. Σαν πελάτες οι Ρώσοι είναι πολύ καλοί και πρέπει αυτό να το δούμε. Να προσέξουμε για να έχουμε την επόμενη σεζόν. Τώρα στον τουρισμό θα είναι μεγάλο πλήγμα. Το καλό θα ήταν να μην ακολουθήσουν λουκέτα σε άλλα γραφεία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση