HomeHL1-CultureΕγκαινιάστηκε στο Μπενάκη η έκθεση John Craxton, Μια Ελληνική Ψυχή

Εγκαινιάστηκε στο Μπενάκη η έκθεση John Craxton, Μια Ελληνική Ψυχή

Παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα βρέθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, για την συνέντευξη τύπου και τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του ζωγράφου Τζον Κράξτον. Η έκθεση αναδεικνύει τη γοητεία της ζωής στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη όπου ο Κράξτον πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του και συγκεκριμένα στα Χανιά, ενώ άντλησε την έμπνευσή του από τα τοπία, τους ανθρώπους, τα αγρίμια της Κρήτης.

Η έκθεση John Craxton, Μια Ελληνική Ψυχή, ξεκινάει από σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη για να έρθει στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση του Μουσείου Μπενάκη και του Δήμου Χανίων που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ταυτόχρονα ο Νίκος Καλογερής και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης συζήτησαν αναλυτικά με την διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη για επόμενες συνεργασίες στον τομέα του πολιτισμού που θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο τα Χανιά ως πολιτιστικό προορισμό αλλά και θα συμβάλλουν στην ανάδειξη του σημαντικού πολιτιστικού πλούτου των Χανίων. Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ακόμα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης και ο ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Δημήτρης Μιχελογιάννης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση