HomeHL-9Ηράκλειο: Στον Εισαγγελέα η «συμμορία των 4» και η μητέρα του ενός

Ηράκλειο: Στον Εισαγγελέα η «συμμορία των 4» και η μητέρα του ενός

Αναζητείται ακόμα ένας από την παρέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο γραφείο του Εισαγγελέα αναμένεται να βρεθούν τα τέσσερα μέλη της «συμμορίας των 4» νεαρών ατόμων που λήστευε πεζούς στο Ηράκλειο.

Το κατώφλι του Εισαγγελέα όμως αναμένεται να περάσει μαζί με τους τέσσερις νεαρούς και η μητέρα του ενός εξ αυτών, η οποία επίσης συνελήφθη για παραμέληση ανηλίκου (16 ετών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναζητείται ακόμα ο 23χρονος Αλβανός.

Το χρονικό των συλλήψεων

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για έναν 22χρονο Ρουμάνο, έναν 28χρονο Έλληνα, έναν 23χρονο Αλβανό καθώς και ένα 16χρονο αγόρι που μέσα σε λίγες ημέρες πραγματοποίησαν τρεις ένοπλες ληστείες.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 21 έως τις 29 Μαρτίου, η παρέα των τεσσάρων ανδρών είχαν επιτεθεί με μαχαίρι σε φοιτητές καθώς και άλλους πεζούς στο Ηράκλειο και είχαν αποσπάσει κινητά, ρολόγια αλλά και 358 ευρώ σε μετρητά.

Οι αστυνομικοί μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα βρέθηκαν στα ίχνη των τεσσάρων ανδρών και σήμερα συνέλαβαν τους τρεις καθώς και τη μητέρα του 16χρονου για παραμέληση ανηλίκου.

Η επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τριών (3) υποθέσεων ληστειών οι οποίες διαπράχθηκαν σε πεζούς  στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων (2 ημεδαποί και 2  αλλοδαποί) κατηγορούμενοι για ληστεία. Επιπλέον, συνελήφθη αλλοδαπή για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, οι ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα από την 21.03.2022 έως και την 29.03.2022,  είχαν διαπράξει τρεις (3) ληστείες με τη χρήση  αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι) αφαιρώντας χρήματα, κόσμημα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση