HomeCity GuideΠαράλληλες Εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του ΔΕΗ – Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος

Παράλληλες Εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του ΔΕΗ – Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος

Δείτε το πρόγραμμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας έπειτα από 10 χρόνια, φέρνει ξανά την Ελλάδα στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη της αγωνιστικής ποδηλασίας.

Είναι σημαντικό για το Ηράκλειο το γεγονός ότι η παρουσίαση των ομάδων καθώς και η εκκίνηση αυτής της διοργάνωσης διεθνούς ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, στις 26 Απριλίου.

Στο πλαίσιο του ΔΕΗ – Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος και με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη του ποδηλάτου, ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece έχει προγραμματίσει μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα:

1. Πέμπτη 14/04/22 : Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Το πρωινό της Πέμπτης, μαθητές του 32ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με τη βοήθεια εξειδικευμένου εκπαιδευτή θα ενημερωθούν για θέματα οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας (κανόνες οδήγησης, σήμανση). Παράλληλα, υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου που έχει προσκληθεί θα βρίσκεται στο χώρο για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Στη συνέχεια, οι μαθητές θα προχωρήσουν σε πρακτική εξάσκηση με ποδήλατα στο χώρο του πάρκου πάντα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του εκπαιδευτή.
Τέλος, τα παιδιά θα απασχοληθούν με ζωγραφική που ως θεματική θα έχει το ποδήλατο και τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

2. Παρασκευή 15/04/22: Ενημερωτική Δράση σε μαθητές Γυμνασίου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνω τα Ολυμπιακά Αθλήματα» και της Ημέρας Νεολαίας Ποδηλάτου, στην αίθουσα γραπτού τύπου οι μαθητές του 11oυ Γυμνάσιου Ηρακλείου, θα παρακολουθήσουν παρουσίαση με θέμα «Ποδήλατο, βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις μας και επιπτώσεις στην υγεία μας».
3. Τρίτη 26/04/22: Διοργάνωση Έκθεσης Ζωγραφικής Μαθητών Δημοτικού Σχολείου με θέμα το Ποδήλατο στο χώρο του αιθρίου της Λότζια.
4. Τρίτη 26/04/22: Τοποθέτηση ποδηλάτων του Δήμου Ηρακλείου (Δημιουργία προσωρινού σταθμού) στο χώρο του αιθρίου της Λότζια. Τα ποδήλατα θα βρίσκονται δίπλα στο χώρο της έκθεσης συμβολίζοντας περαιτέρω τη σημασία και την αξία του ποδηλάτου στη ζωή μας ως μέσο μετακίνησης, αθλητισμού, αναψυχής και ποιότητας ζωής. Τα ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα και δωρεάν προς χρήση από το κοινό για κοντινές ποδηλατοβόλτες.
5. Τρίτη 26/04/22 ώρα 12.00 μ.μ.: Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα το Ποδήλατο. Αναλυτικά η Παρουσίαση της Ημερίδας, η οποία θα απαρτίζεται από τρεις εικοσάλεπτες παρουσιάσεις με ενδιάμεση συζήτηση και απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα:
Έναρξη: -Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά
-Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Τεχνικών έργων, Πρασίνου & Καθημερινότητας, Γιάννη Αναστασάκη
Α’ μέρος: «Το Ποδήλατο ως μέσο βιώσιμης αστικής κινητικότητας»
Β’μέρος: «Ποδήλατο στο Ηράκλειο – Το μέλλον μέσα από το ΣΒΑΚ Ηρακλείου»
Γ’ μέρος: «Αγωνιστική Ποδηλασία και Αθλητικός Τουρισμός»
6. Τρίτη 26/04/22: Παρουσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου στις Εκδηλώσεις του Δήμου και της Cycling Greece για την έναρξη του ΔΕΗ – Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος.
7. Τοποθέτηση ειδικών ετικετών σε όλα τα Mini Bus του Δήμου Ηρακλείου με μηνύματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια.
8. Βάψιμο διαδρομής Ποδηλατόδρομου στην παραλιακή του Ηρακλείου (Καράβολας).
9. Βάψιμο, φρεσκάρισμα και επισκευή του Σταθμού Ποδηλάτων που βρίσκεται στον Καράβολα (παραλιακή οδό ) Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση