HomeHL-9Pink Floyd -«Rise up»: Νέο τραγούδι 28 χρόνια μετά – Αφιερωμένο στην Ουκρανία

Pink Floyd -«Rise up»: Νέο τραγούδι 28 χρόνια μετά – Αφιερωμένο στην Ουκρανία

Τα χρήματα θα δοθούν ως ενίσχυση στον Ουκρανικό λαό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο David Gilmour των Pink Floyd μαζί με τον ντράμερ Nick Mason επανενώθηκαν και έγραψαν ένα νέο τραγούδι, το πρώτο του συγκροτήματος εδώ και 28 χρόνια!

Το τραγούδι με τίτλο «Hey, hey – Rise up» είναι αφιερωμένο στην Ουκρανία και, όπως αναφέρεται τόσο στο ίδιο το βίντεο όσο και στην περιγραφή που το συνοδεύει, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις θεάσεις αλλά και τις πωλήσεις του, θα δοθούν ως ενίσχυση στον λαό της Ουκρανίας.

Η ιστορία του τραγουδιού, όπως αναφέρεται στο βίντεο, είναι η εξής:

Ο ουκρανός τραγουδιστής ενός ουκρανικού ροκ συγκροτήματος, ο Andriy Khlyvnyuk, με τους οποίους κάποτε είχε παίξει ο David Gilmour, είχε συναυλίες στο εξωτερικό.

Με την έναρξη του πολέμου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Andriy Khlyvnyuk γύρισε πίσω στην πατρίδα του, στρατεύτηκε και με τη στολή του στρατιώτη κι ένα όπλο στα χέρια τραγούδησε a capella στο instagram ένα παλιό λαϊκό τραγούδι της Ουκρανίας.

Κάποια στιγμή το άκουσε ο David Gilmour και πάνω σε αυτό έγραψε το νέο τραγούδι των Pink Floyd, που γράφτηκε ως ένα τραγούδι αλληλεγγύης στους Ουκρανούς, καταδίκης του πολέμου και fundraiser για τη συλλογή χρημάτων ως βοήθεια στον ουκρανικό λαό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση