HomeΚΡΗΤΗΔιεξαγωγή ημερίδας για τη Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών ΑμεΑ

Διεξαγωγή ημερίδας για τη Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών ΑμεΑ

Στο Δήμο Πλατανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με  μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου, η Ημερίδα  που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά και  το ΝΠΔΔ του, σε συνεργασία  με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου  με θέμα “Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση παιδιών ΑμεΑ – Αποδοχή της Διαφορετικότητας στην Οικογένεια και το Σχολείο”,στο Πολύκεντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση  του ευρύτερου κοινού στον τομέα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών με αναπηρίες.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν-αναλύθηκα,ν ήταν η υιοθέτηση μεθόδων πρόληψης και προστασίας,καθώς και η  ενημέρωση για την αποδοχή της διαφορετικότητας τόσο μέσα στην οικογένεια, όσο  και στο σχολείο μέσω βιωματικών εργαστηρίων, από εξειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ.Ιωάννης Μαλανδράκης, μεταξύ  άλλων ανέφερε ότι “…. με την ημερίδα αυτή, ανοίγουμε στην κοινωνία ένα θέμα που για πολλούς είναι ταμπού, με δεδομένο  ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε κοινά χαρακτηριστικά, ανάγκες και ένστικτα. Έτσι μέσα από αυτή την ημερίδα, με συμμετοχή όχι μόνο του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας δόθηκε  η δυνατότητα σε θέματα σχετικά με αυτήν,  να διαφωτιστούν αλλά και να δοθούν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων…”

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κα.Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη Χρυσάνθη επισήμανε τα  παρακάτω “…..  έχει αρχίσει μια συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ, με τη δράση “ Μαθησιακές δυσκολίες αντιμετώπιση προβλημάτων και επίλυση αυτών” η οποία συνεχίζεται με τη σημερινή δράση μέσω  της νέας ημερίδας  για την αποδοχή της διαφορετικότητας  παιδιών ΑμεΑ στην οικογένεια και στο σχολείο, καθώς και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αυτών.

Ολοκληρώνοντας η κ. Μαραγκουδάκη είπε ότι  ευελπιστούμε  στη  συνέχιση  της συνεργασίας αυτής, σε θέματα που αγγίζουν την οικογένεια και το σχολείο και να στηρίξουμε τα άτομα αυτά που έχουν διαφορετικότητα με ίσα δικαιώματα…..”

Συντονιστές της ημερίδας από το ΕΛΜΕΠΑ  ήταν :

  • Παπαδακάκη Μαρία, Επίκουρης Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΕΛΜΠΕΠΑ
  • Κουνάλη Βασιλική, ψυχολόγος MSc στην Σχολική Ψυχολογία
  • Λουκαδάκης Εμμανουήλ. Ψυχολόγος MSc στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
  • Μακρυδάκη Αλεξάνδρα, Ψυχολόγος

Επίσης στην ημερίδα  συμμετείχαν:

  • Κοτσιφάκη Ελένη, εκπαιδευτικός
  • Γαρυφαλάκη Ελένη, Συστημικός Σύμβουλος.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν  η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαλανδράκη- Κρασουδάκη Σοφία η οποία χαιρέτισε και την ημερίδα, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι κοινωνικών δομών του Δήμου Πλατανιά, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Χανίων,   ο Γενικός Δ/της της  Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Κων/νος Ζορμπάς  και γονείς.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας τηρήθηκαν  τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι  της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Διαφήμιση
Διαφήμιση