HomeHL-9Φραγκάκης για τουρισμό στην Κρήτη: «Πάνω από 80% η πληρότητα στις πτήσεις»

Φραγκάκης για τουρισμό στην Κρήτη: «Πάνω από 80% η πληρότητα στις πτήσεις»

Όλα όσα ανέφερε ο γ.γ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τις διοικήσεις του αεροδρομίου Χανίων και της Π.Υ. και του κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ. που εδρεύουν στο αεροδρόμιο συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Γ.Γ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο κ. Φραγκάκης επισκέφθηκε το “Δασκαλογιάννης” και σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις, τόνισε ότι η τουριστική σεζόν αναμένεται να εξελιχθεί πολύ καλά, με βάση τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή.

“Το αεροδρόμιό μας φέτος είναι έτοιμο να δεχτεί κόσμο, κόσμο που έχει ξεκινήσει να έρχεται από τα τέλη Μαρτίου. Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα, μια ένταση κρατήσεων και ένταση για ταξίδια σε όλη τη χώρα και είμαστε πρώτοι σε προτιμήσεις στους μεγάλους ευρωπαϊκούς tour operators ως χώρα. Φέτος, μετά τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει με εταιρίες της Ευρώπης και της Αμερικής, θα έχουμε πολύ καλύτερες ροές σε σχέση με πέρσι. Ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο Χανίων, πέντε εταιρίες έχουν ήδη προσθέσει δέκα έξτρα δρομολόγια από το εξωτερικό σε σχέση με πέρσι. Οι τέσσερις Σκανδιναβικές αεροπορικές έχουν ήδη αρχίσει να δραστηριοποιούνται ξανά μετά από περίπου ενάμιση χρόνο παύσης και έχουμε και μια νέα εταιρία που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω ότι φέτος θα έχουμε πολύ καλύτερη σεζόν από το 2021”.

Ο κ. Φραγκάκης ρωτήθηκε για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στον τουρισμό της χώρας:

“Επηρεάζει. Η αγορά της Ρωσίας θα υποφέρει πολύ από αυτή την κατάσταση, όπως επίσης και οι περιοχές γύρω από τη Ρωσία δεν φαίνεται να ανακάμπτουν φέτος. Όσον αφορά τις κρατήσεις από άλλες αγορές, τις πρώτες δύο εβδομάδες του πολέμου υπήρχε μια ανάσχεση κρατήσεων αλλά έχει επανέλθει σχεδόν στην κανονικότητά τους. Η πληρότητα των πτήσεων και εδώ στο “Δασκαλογιάννης” ξεπερνάει το 80% που είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Αν κάτι μας φοβίζει εξαιτίας του πολέμου, είναι ότι ο επισκέπτης φέτος ενδεχομένως να ξοδέψει λιγότερα χρήματα, αλλά αυτό μένει να το δούμε”.

Ο κ. Φραγκάκης αναμένεται να επισκεφθεί την Τρίτη το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων.

 

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση