HomeΚΡΗΤΗΣτα Χανιά ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αλ. Ράπανος

Στα Χανιά ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αλ. Ράπανος

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα, Σάββατο 9 Απριλίου 2022 επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Αλέξιος Ράπανος, στο πλαίσιο της επίσκεψή του στην Κρήτη.

Ο κ. Ράπανος συνοδευόταν από μέλη του Επιτελείου του, καθώς και από τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Κρήτης  Αρχιπύραρχο κ. Γεώργιο Τσικαλά, τον Δ/ντή Οργάνωσης και Ασφάλειας Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος  Αρχιπύραρχο κ. Γεώργιο Μαρκουλάκη και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων  Πύραρχο κ. Ξεν. Τσιλιμιγκάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων κ. Γιάννης Βερυκοκίδης.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο σχεδιασμό για τη νέα αντιπυρική περίοδο, καθώς και στο νέο εξοπλισμό και τα μέσα πυρόσβεσης του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ έγινε αναφορά και σε ζητήματα που αφορούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε αναφορά στις ιδιαίτερες δυσκολίες που παρουσιάζει η Π.Ε. Χανίων στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας, όπως τονίστηκε και στη χθεσινή κοινή σύσκεψη στο Ηράκλειο από τους Υφυπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνά και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά, που την καθιστούν μία από τις δυσκολότερες αν όχι τη δυσκολότερη Ενότητα στην Ελλάδα.

Χάρις στο σχεδιασμό που έχει γίνει αλλά και με αυξημένη επιφυλακή και συνεργασία όλων, Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Δασικής Υπηρεσίας, Περιφέρειας, Δήμων και εθελοντών, προσδοκούμε να τα καταφέρουμε και αυτό το καλοκαίρι χωρίς σημαντικές απώλειες στο δασικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητα, τις καλλιέργειες, και πάνω από όλα στην αποτελεσματική προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στον Αρχηγό καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα καθήκοντά του, ενώ στο τέλος της επίσκεψης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση