HomeΚΡΗΤΗΕγκρίθηκε ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του Δήμου Γόρτυνας για το έτος 2022

Εγκρίθηκε ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του Δήμου Γόρτυνας για το έτος 2022

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο μεγάλος στόχος της εξόδου από την επιτήρηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών επιτεύχθηκε, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης έδωσε την απαιτούμενη έγκριση για την υλοποίηση του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού του Δήμου Γόρτυνας για το έτος 2022, βάζοντας – και τυπικά – τέλος στην «περιπέτεια» της χρεοκοπίας του Δήμου μας.

Μετά την υπαγωγή του σε καθεστώς επιτήρησης (το 2015), είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Γόρτυνας κατορθώνει να καταρτίσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις, χωρίς να χρειαστεί να υπογράψει νέο «Μνημόνιο» με το Υπουργείο Εσωτερικών και να καταφύγει σε δανεισμό.

Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή, παρά τις νέες επιβαρύνσεις που προέκυψαν, μεταξύ των οποίων οι μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα, στην ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και το τέλος ταφής απορριμμάτων που επιβάλλεται για πρώτη φορά στους Δήμους, επέλεξε να απορροφήσει πλήρως το κόστος, χωρίς να προχωρήσει σε αυξήσεις δημοτικών τελών.

Αντιθέτως, αναγνωρίζοντας το βαρύτατο φορτίο που έχουν αναλάβει τα προηγούμενα χρόνια οι δημότες, έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τα δημοτικά τέλη, αμέσως μόλις δοθεί αυτή η δυνατότητα.

«Με σίγουρα και σταθερά βήματα, αφήνουμε πίσω την μεγάλη περιπέτεια της χρεοκοπίας και βάζουμε τον Δήμο Γόρτυνας στις ράγες της ανάπτυξης και της προόδου. Ο Δήμος μας γυρίζει σελίδα, στηρίζεται ξανά στις δικές του δυνάμεις και, ως δημοτική αρχή, πέρα από την ικανοποίηση που μας δίνει αυτή η θετική πορεία, αισθανόμαστε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, ώστε να προσφέρουμε στους δημότες μας όσα ο τόπος μας δικαιούται και αξίζει» τόνισε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση