HomeHL-GreeceΚεκλεισμένων των θυρών η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας για τον βιασμό 11χρονης

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας για τον βιασμό 11χρονης

«Το ήθελε», ισχυρίζεται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε η δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό της μόλις 11 ετών αθλήτριάς του το 2011.

Μετά από αίτημα της καταγγέλλουσας, η οποία σήμερα είναι 22 ετών, η κατάθεσή της στο δικαστήριο δίδεται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία ακροατηρίου και δημοσιογράφων.

Το αίτημα υπέβαλε η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων, προκειμένου να προστατευθεί η ψυχική υγεία της καταγγέλλουσας.

Ο εισαγγελέας της έδρας συμφώνησε επισημαίνοντας ότι «στηρίζω την πρότασή και μόνο για την ψυχική ταλαιπωρία της παθούσας» και ζήτησε να είναι κεκλεισμένων των θυρών μόνο η κατάθεσή της και οι σχολιασμοί των συνηγόρων επ’ αυτής. Με την πρόταση του εισαγγελέα συντάχθηκαν οι δικηγόροι του κατηγορούμενου, Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή.

Εκλαιγε ο κατηγορούμενος για βιασμό προπονητής ιστιοπλοϊας, ενώ διάβαζαν το κατηγορητήριο

Ο 39χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια, έκλαιγε διαρκώς κατά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και στη συνέχεια μέσω των συνηγόρων του τοποθετήθηκε επί της κατηγορίας.

«Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας», τόνισε ο Θεόδωρος Μαντάς.

Επίσης ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για συναίνεση της παθούσας στον βιασμό. «Δεν νοείται συναίνεση σε βιασμό. Δεν έχουμε τέτοιον ισχυρισμό. Ο ανήλικος, ακριβώς λόγω της ανηλικότητάς του, δεν έχει τη βούληση μα συναινέσει. Έχουμε ανήλικο, τελείωσε η ιστορία», διευκρίνισε ο Θ. Μαντάς.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση